Sport Vodeni sportovi

liga prvaka

Jugaši bolji od Barcelonete, blistao Obradović

liga prvaka

Paulo Obradović, od milja Medo, 'izbio je iz cipela' španjolskog prvaka, točnije, reprezentaciju Španjolske, svjetskog doprvaka (čak deset igrača je u sastavu Zodiac CNA Barcelonete sa svjetskim srebrom) ojačanog s jednim legendarnim srpskim igračem Milanom Aleksićem, koji je još uvijek strah i trepet te s centrom Italije, svjetskog prvaka – Michaelom Bodegasom.

Nije išlo Jugašima u prvoj, a ni u drugoj četvrtini, kao ni na početku treće. Na životu ih je držao Obradović. Pogađao je za 3:5 i 4:5, zatim za 5:6 te 8:8. Na kraju i za 12:10 te 15:11. 'Medo, Medo' – ovacijama su navijači nagradili jugovu dvanaesticu.

Gosti su bolje otvorili utakmicu. Krajem prve i početkom druge četvrtine 'vozili su u četvrtoj brzini'. Zaostatak od 2:1 pretvorili u vodstvo 5:2, ali u trećoj je dubrovački brod 'ubacio u petu'. Luka Lozina je odbijanac pospremio za 7:8, zatim spomenuti pogodak Obradovića za 8:8, nakon toga Luka Lončar, pa Loren Fatović i za 11:8 Aleks Papanastasiou. Šteta što hrvatski prvak nije uspio u samoj završnici treće četvrtine u kojoj je postigao čak šest pogodaka zaustaviti zadnja dva pokušaja gostiju te u zadnju četvrtinu ući s više od jednog pogotka viška. Ali, Jugaši su se vrlo brzo u zadnjoj četvrtini vratili na plus tri. Prvo, a tko drugi nego Obradović, a nakon toga Fatović, koji je također zaslužio sve čestitke.

S Jugašima su 'igrale' i tribine. Odavno nije bilo takve podrške odozgo, tog vjetra u leđa. Hrvatski prvak je na stopostotnom učinku ove sezone, ne samo u Regionalnoj ligi te Kupu Hrvatske, već i u europskoj Ligi prvaka, i to nakon što je bio gost prvaka Crne Gore (Jadran Carine Herceg Novi) i nakon što je ugostio prvaka Španjolske, Zodiac CNA Barcelonetu, sastav koji puca na naslov prvaka Europe.

Jug Adriatic osiguranje – Zodiac CNA Barceloneta 15:13

DUBROVNIK Bazen u Gružu.

Gledatelja 1000.

Suci: Alberto Rovida (Italija) i Gabor Vogel (Mađarska). Delegat: Gadi Schwartz (Izrael).

JUG ADRIATIC OSIGURANJE: Popadić (9 obrana), Macan, Fatović (3), Lončar (2), Kržić, Garcia (1), Lozina (2), Merkulov, Papanastasiou (1), Žuvela, Benić, Obradović (6), Jarak. Trener: Vjeko Kobešćak.

ZODIAC CNA BARCELONETA: Lopez (9 obrana), De Toro, Granados (4), Munarriz (1), Bodegas (2), Larumbe (1), Aleksić (3), Fernandez, Tahull, Perrone (2), Mallarach, Bustos, Linares. Trener: Jesus Martin.

Četvrtine: 2:4, 3:3, 6:3, 4:3

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Vodeni sportovi