Sport Strani nogomet

filmska priča

Nakon impresivne nogometne karijere okušao se u politici, nakon neuspješnog državnog udara morao je napustiti domovinu, a sada kruh zarađuje kao vozač

filmska priča

Nekadašnja zvijezda turskog nogometa Hakan Sukur, koji se nakon nogometa okušao i u politici, za život sada zarađuje kao vozač Ubera u SAD-u.

"Filmsku priču" turske superzvijezde objavio je njemački Welt am Sonntag, koji je 48-godišnjeg Sukura pronašao u Washingtonu. 

"Preselio sam se u SAD i isprva vodio lokal u Kaliforniji, a kada je to propalo, sada radim kao vozač Ubera i prodajem knjige", kazao je Hakan Sukur, koji je 2002. godine odveo Tursku do trećeg mjesta na SP u Japanu i Južnoj Koreji. Karijeru je napravio u Galatasarayu i reprezentaciji za koju je u 112 nastupa zabio čak 51 gol, bio je najplaćeniji turski nogometaš, a igrao je i za Torino, Inter, Parmu i Blackburn.

Nakon prestanka karijere Sukur se počeo baviti politikom, ušao je u parlament, kao veliki protivnik turskog predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana, a nakon neuspješnog državnog udara morao je napustiti domovinu. 

"Nisam bio ni terorist ni izdajnik, a sve su mi uzeli, cijelu moju imovinu su zaplijenili", kazao je Sukur. 

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Strani nogomet