Sport Strani nogomet

postoji dobar razlog

Za upad u VAR sobu u Premier League igrači i predstavnici klubova bit će kažnjeni crvenim kartonom, ali to se gotovo sigurno neće dogoditi

postoji dobar razlog

VAR se od ove sezone koristi i u Premier League, a da bi suci mogli neometano pregledavati sporne trenutke, zakonodavci su donijeli pravilo koje kaže da "samo ovlaštene osobe smiju ući u VOR (Video Operation Room) i komunicirati sa službenim osobama za vrijeme utakmice, a bilo koji igrač ili predstavnik kluba koji uđe u sobu bit će isključen".

No, taj scenarij gotovo sigurno nećemo vidjeti.

Naime, u Engleskoj postoji samo jedan VOR i lociran je u Stockley Parku u zapadnom Londonu, što znači da je najbliži stadion, onaj Chelseajev, od njega udaljen 20 kilometara.

Ako bi se primjerice neki igrač koji bi bio bijesan zbog odluke VAR-a odlučio sa St. James Parka na kojem igra Newcastle United uputiti u VOR, čekao bi ga put od otprilike 450 kilometara nakon kojeg vjerojatno ne bi zatekao nikoga u sobi.

Inače, u većini slučajeva VAR soba je smještena unutar stadiona, dok su se Englezi odlučili za centralizirani sistem koji se koristi u američkim sportovima.

Otkada je VAR uveden, nije zabilježen nijedan "napad" na suce unutar kontrolne sobe.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Strani nogomet