Sport Strani nogomet

kriza engleskih klubova

'Jedan od najmračnijih dana u povijesti lige': dvostruki osvajač FA kupa izbačen, Bolton dobio još 14 dana da pronađe kupca

kriza engleskih klubova

Bolton je na na svojim službenim stranicama objavio da je od EFL-a dobio još 14 dana za kompletirati prodaju kluba, iako je rok bio do jučer u 17 sati po britanskom vremenu.

Engleski klub, koji je 73 sezone proveo u prvoj ligi, pred gašenjem: propao još jedan pokušaj preuzimanja, proces likvidacije trebao bi započeti već ovog tjedna

Opširnija izjava se čeka, ali izvjesno je da su iz Boltona uvjerili EFL kako preuzimanje kluba nije toliko daleko od stvarnosti te da postoje šanse da strane pronađu zajednički jezik.

No, te sreće nije bio drugi trećeligaš koji je upao u financijsku krizu - Bury.

Bivši dvostruki osvajač FA kupa svoje produljenje je dobio 8. kolovoza, a kako u tom periodu nisu uspjeli pronaću kupca, EFL ih je odlučio izbaciti iz natjecanja pod njegovom ingerencijom.

Tako će League One (3. liga) do kraja sezone brojiti 23 kluba, a u niži rang će ispasti njih tri, umjesto planiranih četiri.

Navijači Buryja su očekivano bili slomljeni kada je vijest službeno objavljena, a izvršna direktorica EFL-a Debbie Jevans rekla je kako je ovo "jedan od najmračnijih dana u povijesti lige".

Još se uvijek ne zna što će se dogoditi s Buryjem, ali s obzirom na razvoj događaja, postoje velike šanse da će klub ući u proces likvidacije.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Strani nogomet