Sport Strani nogomet

gubi minutažu

Rakitić sve bliže odlasku iz Barcelone, u svojim ga redovima želi talijanski velikan

gubi minutažu

Sve je izgledniji prelazak hrvatskog nogometnog reprezentativca Ivana Rakitića u redove talijanskog prvaka Juventusa. Vatreni je u prva dva ovosezonska nastupa Barcelone kroz španjolsko prvenstvo odigrao svega 45 minuta, točnije - drugo poluvrijeme u gostujućem porazu kod Athletica u Bilbau (0:1) na otvaranju, pišu Sportske novosti.

Gužvu u veznom redu španjolskog šampiona pokušat će iskoristiti Juventus. Doduše, ta su dva kluba u sličnim problemima glede stanja u njihovim blagajnama. Barca je dosta trošila (Griezmann, de Jong...), a malo je toga uspjela utržiti. Status jedinog Hrvata u klubu već je dugo tabu-tema u kancelarijama, nitko se na tu temu ne želi previše oglašavati pa je za vjerovati da se negdje u pozadini ipak radi na transferu.

Juventus je također znao "odriješiti kesu" kad je trebalo, dovođenje Matthijsa de Ligta predvodi popis ovoljetnih akvizicija na Allianzovom stadionu. Istina, doveli su primjerice Ramseyja i Rabiota "mukte", pa je i njima "gužvovito" u sredini terena. Baš zbog toga, prvi od dva načina koja je Juventus ponudio Barci je razmjena igrača koji bi ovu sezonu trebali provesti na posudbama.

Prema pisanju španjolskih medija koji su već po uhodanom principu dobro upoznati sa svim događanjima na tržištu igrača, Rakitić bi u sezoni 19/20 trebao i dalje biti pod ugovorom s Barcom, ali bi u Juventusu trebao igrati na posudbi, dok bi u suprotnom smjeru na isti način krenuo Emre Can. Tek sljedećeg ljeta kupnje bi bile obvezne pa bi tada Hrvat i Turčin potpisali ugovore o stalnoj suradnji s novim klubovima.

Onaj drugi način je - isto to, ali bez Emrea Cana u paketu. Drugim riječima, Rakitić bi sam došao u Juventus na posudbu uz obveznu kupnju sljedećeg ljeta, a Barcelona sada ne bi dobila naknadu u novom igraču, što možda i neće biti problem s obzirom na već spomenutu širinu kadra na Camp Nou.

Ušli smo u posljednji tjedan prijelaznog roka, čekaju se konkretni potezi klubova, a vremena za reakciju na tržištu je sve manje.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Strani nogomet