Sport Strani nogomet

Debitirao golovima

Na Poljudu se nikako nije nametnuo: nekadašnji igrač Hajduka sreću pronašao u Uzbekistanu

Debitirao golovima

Gdje je nestao Australac Steven Luštica koji se toliko trudio izboriti za mjesto u Hajduku? Još 2011. godine pristigao je na Poljud kao veliki talent iz Gold Coasta. No nije u Splitu pronašao svoju "zlatnu obalu", više je igrao prijateljske susrete, a u dvije godine ima tek 29 nastupa u Bijelom dresu i jedan pogodak koji je zabio Varaždinu.

A od 2012. je "lutao" po posudbama, prvo Dugopolje, pa povratak "down under" , pa posudba u Brisbane Roar. Nakon toga Adelaide, opet Brisbane pa Western Sydney. Nalutao se baš u tih šest godina. Lani je odradio cijelu sezonu u Zaprešiću, pokušao se nametnuti na Poljudu, bezuspješno, pa je u Interu potražio sreću.

Početkom ove sezone je "nestao" iz HNL-a. I naletjeli smo u bespućima interneta da je sada 28-godišnjak našao sreću u Uzbekistanu, potpisao je ugovor Kizilkum Zarafshon. I u prvom nastupu za novi klub, u prijateljskom dvoboju protiv Bukhare u pobjedi 3:1 zabio je dva pogotka. U samo 60 minuta provedenih na terenu, s obzirom na to da nije prošao pune pripreme.

Pa da mu poželimo sreću u Uzbek Super League, njegov Kizilkum čeka žestoka borba za opstanak, nakon 13. kola prvi su "iznad crte", ali s tek bodom više od provalije, i ispadanja u Pro ligu (drugi razred uzbekistanskog natjecanja).

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Strani nogomet