Sport Strani nogomet

virtualni izbornik

Vi ste odlučili: Niko, evo s kojih 11 trebaš napasti Brazil...

 virtualni izbornik
Tijekom proteklih dana posjetitelji na portalu Slobodne Dalmacije mogli su se poigrati “virtualnog izbornika“, sastaviti svoju momčad koju bi suprostavili Brazilu na večerašnjem otvaranju Svjetskog prvenstva. Ne baš u onoj “našoj“ formaciji 4-2-3-1 koju preferira izbornik Niko Kovač, već u formaciji 4-4-2, sa srednjim redom postavljenim “u rombu“, s jednim zadnjim veznim igračem, ali dosta ofenzivno s dva napadača.

Svakome po guštu rekli bismo, no kostur reprezentacije čini se svima jasan odavno. Ipak nemamo toliko veliku bazu igrača i kombinacija koju bi izveli na travnjak. Ako bismo ovu postavu čitatelja SD portala usporedili sa pretpostavljenom postavom koju svi već uvelike najavljuju dolazimo do zaključka da je devet istih igrača, sve je dakle jasno.
Tek su male razlike na poziciji centralnog napadača, prvenstveno zbog formacije, te onoj neuralgičnoj točki lijevog braniča kojega nikako ne možemo pronaći za idealnu postavu, a nakon ozljeda Ivana Strinića i Danijela Pranjića, te nepozivanja Hrvoja Milića i Igora Bubnjića nema sumnje da smo baš nekako tanki.

Po pozicijama, prema glasovima čitatelja SD portala situacija sa početnom postavom protiv Brazila izgleda ovako:
Stipe Pletikosa (869 glasova) – Darijo Srna (883), Vedran Ćorluka (826), Gordon Schildenfeld (519), Dejan Lovren (642) - Luka Modrić (918), Ivan Rakitić (916), Ognjen Vukojević (594), Mateo Kovačić (844) – Ivica Olić (675), Ivan Perišić (525).

Zanimljivo je pak da Nikici Jelaviću čitatelji SD portala baš i ne vjeruju, prema glasovima dali su prednost Eduardu i Anti Rebiću, prve alternative u obrani su Šime Vrsaljko i Danijel Pranjić (koji neće nastupiti zbog ozljede), dok je kvartetu u veznom redu najbliži, ali za više od duplo glasova manje od Vukojevića - Jorge Campos Sammir.
Jelavić i Vrsaljko “unutra“ prema Kovačevom rasporedu za dvoboj protiv domaćina, onda naš “virtualni izbornik“ nudi alternativu u brazilskom tandemu Eduardo-Sammir kao mogućnost za preokret. Zašto ne, tko će kome...

robert radica

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Strani nogomet