Sport Strani nogomet

yahoo

Mourinho: Brazil osvaja skupinu A, za drugo mjesto stvarno ne znam

yahoo
Portugalski stručnjak i Chelseajev menadžer Jose Mourinho prognozirao je za Yahoo u svojstvu njegovog globalnog nogometnog ambasadora koje će reprezentacije na Svjetskom prvenstvu proći svoje skupine i plasirati se u osminu finala…

- U skupini A će Brazil osvojiti prvo mjesto. Stvarno ne znam koja bi od ove tri ostale reprezentacije mogla osvojiti drugo mjesto – započeo je Mourinho.

Ostale tri su, dakako, Hrvatska, Kamerun i Meksiko.

- To su tri podjednake reprezentacije. Meksiko ima dobre igrače, njihova liga je rapidno napredovala i postaje sve jača i jača. Oni imaju stvarno dobru momčad. Međutim, stvarno se ne osjećam baš ugodno kada moram prognozirati koja će reprezentacija iz A skupine osvojiti drugo mjesto – rekao je Mourinho.

Umiješala se voditeljica razgovora Melanie Collins i na ploču sa ždrijebom upisala ime Meksika.

- Na bazi onoga što ste rekli, idemo, makar iz zabave, odabrati Meksiko – rekla je Melanie Collins.

- U redu – složio je Mourinho.

U skupini B prognozirao je da će branitelj Španjolska biti prva, a Nizozemska druga.

- Vrlo sam emotivan, uvijek ću dati glas svojim prijateljima – objasnio je, aludirajući da je s nizozemskim izbornikom Louisom van Gaalom radio zajedno u Barceloni krajem devedesetih godina.

U C skupini Portugalac je prognozirao prolaz Grčke i Obale Bjelokosti ispred Kolumbije i Japana.

- Opet je u igri jedan moj prijatelj (Didier Drogba, op.a.), ali moram reći da Kolumbija ima jako dobru momčad.

U D skupini mu je posebno teško bilo donijeti odluku, odnosno izabrati između Italije, Engleske i Urugvaja. U toj skupini još nastupa Kostarika.

- Jedna od tri vrlo jake reprezentacije mora ispasti. Ne mogu odlučiti koja. Ako kažem Italija, meni je u Italiji bilo jako lijepo i ne mogu to reći. Ako kažem da će Engleska ispasti, neće mi dopustiti da radim tamo kao trener iduće sezone…

- Kako bi bilo da onda ja odaberem. Italija pobjednik skupine, Engleska druga – opet se umiješala voditeljica.

- U redu – još jednom je prihvatio Mourinho.

- U skupini E prognoziram da će Francuska osvojiti prvo mjesto. Ne vjerujem da će im se još jednom dogoditi kolaps. Za drugo mjesto borit će se Ekvador i Švicarska. Prolazi Švicarska.

- U skupini F je slična situacija kao i u skupini A. Dakle, Argentina osvaja prvo mjesto. Za drugo stvarno ne znam. Prognoziram Nigeriju, jer tamo imam jednog igrača iz svog kluba, Mikela, dok u Bosni i Hercegovini nema nijednog igrača iz Chelseaja. Moram podržavati svoje igrače. Prema tome, Nigerija!

- Skupina G je vrlo teška. Siguran sam da nitko u toj grupi neće završiti bez ijednog osvojenog boda. Svatko će uzeti pokoji bod. Njemačka prva, Portugal drugi. Ali, moram reći da se kao Portugalac bojim utakmice s Amerikancima.

I napokon, Mourinhova prognoza za skupinu H.

- Belgija je talentirana momčad. Rusija će biti prva, Belgija druga – zaključio je ''The Special One''.

TS

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Strani nogomet