Sport Strani nogomet

spreman napasti brazil

Ante Rebić - od Vinjana Donjih do Copacabane

spreman napasti brazil
I Rebić je ‘Brazilac’. Od Vinjana Donjih i kadeta Imotskog, preko Splita do mjesta u kadru reprezentacije za Svjetsko prvenstvo u Brazilu u manje od četiri godine!

Munjeviti uzlet i odlazak Ante Rebića na SP u Brazilu veliko je priznanje kako Rebiću tako i klubu s Parka mladeži koji ga je lansirao u nogometni svijet.

Rebić je posljednjih sezona do transfera u Italiju ljetos bio prvo ime momčadi Splita, a potom i prvi veliki izlazni transfer ‘crvenih’.

Njegov odlazak u talijansku Fiorentinu ljetos bio je otvaranje Splita Europi, a Rebićevo mjesto na popisu reprezentativaca za svjetsku smotru potvrda je da se i iz na papiru ‘manjeg’ hrvatskog kluba može do velikog europskog kluba i reprezentacije. I da Split kao klub nezadrživo raste.

Prvi seniorski reprezentativni poziv Rebiću uslijedio je još dok je nosio crveni dres, kao i prvijenac u kockastom dresu (ljetos protiv Lihtenštajna u prijateljskom susretu za vrijeme izbornika Igora Štimca).

Sada je neupitnim igračkim kvalitetama i talentom na svoju stranu pridobio i Niku Kovača, iako je svojevremeno prilično zaiskrilo na relaciji Split-Kovač u vrijeme kada je potonji bio izbornik U21 reprezentacije, a Rebić nije došao na okupljanje reprezentacije zbog ozljede. No to je već davna prošlost.

Sada će odlazak Rebića u Brazil biti poticaj omladinskoj školi Splita da u idućim sezonama ‘izbaci’ nove Rebiće.

I sam Rebić je nakon objave šireg popisa 30 igrača priznao da se nakon sezone u klubu iz Firence prošarane ozljedama i neigranjem nije previše nadao Sao Paolu, no ipak će konkurirati za nastup protiv Brazila na otvaranju prvenstva, za susret u kojem će biti uprte oči cijelog svijeta.

- Imam 20 godina. Do prije tri godine sam igrao u kadetima Imotskog, a sada ću na Svjetsko prvenstvo. Tada to nisam mogao ni sanjati – priznao nam je Rebić kada je ždrijeb Hrvatskoj donio Brazil i to na otvaranju SP-a. Snovi postaju stvarnost za Brazilca iz Vinjana Donjih

(FV)  
Foto: CROPIX 

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Strani nogomet