Sport Ostalo

mevza liga

Kaštelani dobili najjaču Mladost zadnjih godina: 'Presudila je odlična priprema i mentalni pristup mojih igrača'

mevza liga

Derbi kakav i priliči dvama najboljim hrvatskim odbojkaškim klubovima.

Tako bi se opisala utakmica prvog kola MEVZA lige. Naravno, rijetko kada može proći bez drame pa tako i sada. Kaštelani su nakon više od dva sata igre ugrabili zasluženu pobjedu od 3:2, nakon što su vodili 2:0.

Upravo je tih 2:0 držalo u ‘šoku’ domaće igrače i navijače nakon prvih sat vremena utakmice, jer su Kaštelani u Zagreb stigli kao ‘autsajderi’ s obzirom na momčad koja se ovog ljeta posložila u Zagrebu. Međutim, kvalitetna igra u svim segmentima dala im je toliku prednost..

Kad je domaća Mladost vidjela na koji mlin voda ‘goni’, napokon smo mogli vidjeti njihovu igru. I bila je prilično uvjerljiva. Nakon idućih sat vremena na semaforu se rezultat izjednačio na 2:2.

U ruletu petog seta Kaštelani su bili uspješniji. Odmah na startu pokazali su da više žele tu pobjedu te s početnih 5:1 stvorili dovoljan ‘kapital’ prema pobjedi.

Vrijedi istaknuti sjajnu utakmicu Ivana Matokovića s 24 poena, te pridošlice Daltona Solbriga koji je tako već u ‘žiži’ pokazao da može biti veliko pojačanje kaštelanske momčadi.

- Ovo je velika pobjeda protiv nikad jače zagrebačke Mladosti zadnjih godina. Presudila je odlična priprema i mentalni pristup mojih igrača koji su vjerovali i željeli pobjedu od samog početka - rekao je trener Ivan Rančić. 

 

Mladost Zagreb – Mladost Ribola Kaštela 2:3 (20:25, 25:27, 25:19, 25:20, 10:15)

Zagreb - Sportska dvorana Bojan Stranić.
 
Mladost Zagreb: Višić, Raić (11), Cvanciger, Nikačević (14), Mitrašinović (6), Bakonji (3), Kovačević (8), Šarčević, Oršolić, Vlasić, Đirlić, Marelić (25), Dukić (14).

Mladost Ribola Kaštela: Krivić, Perić (7), Solbrig (14), Giljanović (12), Matoković (24), Medan, Zeljković (18), Cikojević (1), Šućur, Pervan, Jureta, Šuker (3).

 

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Ostalo