Sport Ostalo

sjednica vijeća u Nedelišću

Hrvatski olimpijski odbor plaća troškove operacije Sare Kolak i Sandra Sukna, evo i iznosa

sjednica vijeća u Nedelišću

Iz službe za informiranje Hrvatskog olimpijskog odbora priopćeno je da je u subotu u Nedelišću održana sjednica Vijeća HOO-a na kojoj je odlučeno da će HOO platiti 900.000 kuna za troškove operacije atletičarka Sare Kolak i kapetana vaterpolske reprezentacije Sandre Sukna.

"Zdravstvena komisija HOO-a zatražila je da se prihvate troškovi tih operacija koje nije bilo moguće obaviti u Hrvatskoj, a  HOO će te troškove pokriti iz proračunskog iznosa od 3,3 milijuna kuna, prenesenog iz prošle godine. Mi tu moramo brzo djelovati i biti uz naše sportaše, to nema alternativu" kazao je predsjednik HOO -a Zlatko Mateša, dok je glavni tajnik HOO-a Josip Čop naglasio da takve troškove treba sustavno riješiti u dogovoru s HZZO-om i SDUŠ-om kako se ne bi opterećivali redovni godišnji proračuni sportskih saveza.

Pomoćnik glavnog tajnika HOO-a za programe lokalnog sporta Siniša Krajač istaknuo je da se kroz razne sportske aktivnosti od vrtićkog uzrasta do rekreativaca u Međimurskoj županiji tijekom sedmogodišnjeg razdoblja investiralo više od milijun i pol kuna,  dok je član Vijeća HOO-a i predsjednik Hrvatskog gimnastičkog saveza Stevo Tkalčec u ime domaćina izrazio zadovoljstvo što je HOO ovom sjednicom  Nedelišću uveličao dva velika jubileja, deset godina od otvaranja gimnastičkog centra i desetu obljetnicu prve gimnastičke olimpijske medalje Filipa Ude.

Na sjednici su jednoglasno prihvaćene izmjena i dopuna kriterija za kategorizaciju sportaša u skijanju, karateu, streljaštvu, boćanju, triatlonu i jiu jitsuu, kao i izmjene i dopune Razvojnih programa HOO-a za sportaše i trenere.

U Razvojni program I. uvršteni su Bruna Duvančić (taekwondo), Laura Čičković i Filip Verčević (hrvanje), Lara Weismann (karate), Mili Poljičak, Noa Vukadin i Dino Prižmić (tenis), dok tenisačica Antonia Ružić nema kriterijski rezultat. U razvojnom programu II/1. od 1. siječnja ove godine su atletičar Ivan Mišković i karatistica Sadea Bećirović.

Stolnotenisač Tomislav Pucar je s 28. veljače prestao biti korisnik Razvojnog programa III. zbog prelaska u Olimpijski program Tokio 2020., a osim njega, u isti program uvrštena je i tenisačica Petra Martić.

Legendarni Ante Kostelić uvršten je u kategoriju vrsnih trenera HOO-a, a Jurica Capak, također iz skijanja, u kategoriju trenera za razvoj pojedinog sporta. Status u istoj (Capakovoj) kategoriji zadržao je trener bodybuildinga Boris Presečki.

Vijeće HOO-a dalo je pozitivno mišljenje za prijam u hrvatsko državljanstvo mlade Kineskinje Sun Jiayi, koja će pojačati naše stolnoteniske uzdanice te japanskog judo trenera Satoshija Ishiija. Prihvaćeno je i izvješće o nastupu naših sportaša na ZOI-ju u Pjongčangu te dva zahtjeva za pokroviteljstvo HOO-a - travanjskom Krosu Sportskih novosti i dječjem atletskom natjecanju "Erste plava liga - brže, više, jače".

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Ostalo