Sport Ostalo

futsal

Hajduk predstavio najveće ovosezonsko pojačanje!

futsal

Velike stvari najavili su malonogometaši Hajduka, prestavili su svoja nova pojačanja, igrače poznate ne samo u Dalmaciji nego i u hrvatskom futsalu. Najzvučnije pojačanje je svakako dolazak Branka Laure koji je nastupao za split tommy, ali i čitav niz futsal klubova.  Samo dovođenje sedam novih igrača otkrilo je da MNK Hajduk nema namjeru biti samo dio drugoligaškog društva. Uz to vodit će ih s klupe Pjer Malvasija još jednom ime jako poznato u svijetu futsala.

Krenuli smo s ovom pričom u šestom mjesecu, tri mjeseca sve polako gradimo. Naša vizija je da budemo što bolji sa splitskim igračima i trenerima. Sjeli smo na kavu Branko i ja, dugo pričali i vidjeli da to možemo napraviti, te krenuli s tim da klub ne bude priča samo za jednu sezonu, već da trajemo na duge staze - kazao je direktor kluba Marin Pejovski.

Nije Laura jedina primnova, na MNK Hajduk će igrati još braća Ivor i Igor Šuljić, a kapetan Ivor je napomenuo koliko znače dolasci Dejan Banić, Ante Mijić, Ante Peša, Mate Tešija, Alen Marić i Ljuban Miloš.

- Dobili smo veliko pojačanje u Lauri, donbili smo izvrsne igrače i nadamo se pobjedi već u prvoj utakmici nove sezone - kazao je Šuljić.

Predsjednik Pavle Marinković polako već dulji niz godina radi u klubu, zajedno sa suradnicima, prvi do njega dopredsjednik Denis Ožegović dao je svoj veliki obol. Slažu se u jednom MNK Hajduk bit će oaza domaćih, splitskih igrača, igrača iz ovog bazena koji je dao jako puno veliki imena futsala.

U prvoj godini su za nas igrali uglavnom igrači Omladinca, ali brzo smo izborili prvo mjesto, da bi kasnije u Drugoj ligi stalno bili oko 3. ili 4. mjesta. Ove godine smo doveli sedam igrača i nadam se da ćemo se sada upustiti u borbu za sam vrh - kazao je Marinković.

-  Ako bismo to odmah izborili, prihvatili bi viši rang i nastavili dalje s projektom razvoja - kazao je Ožegović, pa nastavio:

- Nadam se da će i ova presica potaknuti ljude na ulaganje u sport, a mi u klubu imamo se pravo nadati dobrim rezultatima u ovoj sezoni. Jači smo za malonogometnu legendu Lauru, koji će uz ostale prinove i postojeće igrače dati kvalitetu više. Nadam se novoj dobroj sportskoj priči koja će opravdati ime samog kluba.

Na kraju je riječ-dvije kazao da i Branko Laura, najveće igračko ime u ovom društvu.

- Bez obzira što su mi 33 godine i mnogi misle da sam na zalazu karijere, odlučio sam se na ovaj potez. Došao sam na poziv mog prijatelja Marina Pejovskog, a posebno mi je drago što je ovo projekt na duge staze, što je jako dobra stvar za futsal u Splitu, Dalmaciji i Hrvatskoj. Moram još istaknuti i da momčad vode vrhunski stručnjaci Malvasija i Čubelić, te da bi ovo mogla biti jako dobra priča - kazao je Laura.

Svjesni su u MNK Hajduk da je drugoligaško društvo jako, neće biti šetnje, no jihove želje i kvlaiteta ih obvezuje za veće domete. 

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Ostalo