Sport Košarka

nakon 25 godina

‘Žute’ s posla pravac u Zagreb na finale: Sad nam je prilika da ih šokiramo

nakon 25 godina

Poslije kvarat stoljeća košarkašice Splita opet igraju finale prvenstva Hrvatske. Na večerašnju prvu utakmicu protiv braniteljica Medveščaka (20 sati) "žute" će krenuti iz grada pod Marjanom danas tek oko 14 sati.

- Igračica Kate Puljić nam radi u banci od sedam do dva, ne možemo krenuti prije! Imamo i još nekoliko cura koje ujutro imaju obveza na fakultetu - pojasnio nam je trener Splita Boran Grgin.

Eto zato "žute" kreću tek oko 14 sati, jer im jedna od najbitnijih igračica Katarina Puljić (26) koja je bila ključna igračica trijumfa u majstorici polufinala protiv Pule sa 29 koševa (trice šut 5/6) i deset skokova na dan finalne utakmice prvenstva u Zagrebu radi do 14 sati.

- Kao da mi u ekipi imamo sve profesionalke, a prva utakmica finala u gostima stavljena je na radni dan. Sve su naše igračice ili studentice ili rade, zato nam je ovo prvo finale nakon 25 godina posebno veliki uspjeh. Eto, tako mi igramo finale – obrazložio je s uzdahom Grgin prije prve utakmice serije tko prije do tri pobjede.

Zar finale prvenstva Hrvatske za košarkašice ne mirita barem jedan slobodan dan?

- Uzela je već ranije nekoliko puta, za gostovanje u Puli nedavno, za utakmicu u kupu... Nezgodno je – rekao je dirigent "žutih".

Splitu se vratila u ekipu bitna igračica Ivana Brnas. Košarkašice Medveščaka prvakinje su Hrvatske u posljednjih pet sezona.

- Medveščak je favorit. Osvojile su pet titula zaredom, ovo im je prilika za šestu. Ali, ako nas krene šut mi možemo biti zafrkani. Šut nas je i doveo do finala. Pokušat ćemo ih odmah šokirati u prvoj utakmici. Sada nam je prilika odmah na početku serije, poslije... - rekao je Grgin.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Košarka