Sport Hajduk

nisu produžili ugovore

Pregovara se, ali dogovora nema: Ljubić prebačen u drugu momčad, a Hamza je i dalje prvotimac iako obojica nisu produžili vjernost, evo i zašto

nisu produžili ugovore

Marin Ljubić, pričuvni vratar Hajduka prebačen je u drugu momčad, a Hamza Barry, standardni vezni i dalje je prvotimac, premda ni jedan ni drugi nisu (još) produžili vjernost, a u zadnjoj su sezoni ugovora koji istječe u lipnju 2020. godine. 

U poziciji su da od siječnja smiju potpisati bilo gdje, pa u lipnju otići bez odštete.

Pregovara se, ali dogovora nema. Pa zašto onda odjednom prema Marinu batina, a za Hamzu mrkva, tj. karota i nikom ništa?
Pitanje je legitimno, pokušajmo i to dokučit.

1. S Ljubićem su pregovori odavna zapeli u slijepu ulicu, to je ćorsokak povuci-potegni i nema pomaka na vidiku.

2. Razgovori pak s Hamzom Barryjem, kako se kaže, aktivni su i na tragu dogovora da bivši reprezentativac Gambije produži ugovor u Poljudu.

Važan je i tehnički detalj:

1. Ljubić je pričuvni vratar i tek jedan od inih u Hajduku, nije nominalno prvi kao Josip Posavec, pa je i s te strane lakše napraviti rez, makar je domaće dite iz Varoša i kao takav posebno simpatičan, a javnost prema njemu dodatno senzibilizirana.

2. Barry je pak bitan igrač sredine terena i stožeru potrebniji u miješanju karata, teže ga se odriču nego pričuvnog vratara.

A da se presječe baš s Ljubićem ubrzala je i situacija da je trebao branit, jer se Posavec nije osjećao najbolje. Potpiši! Nećeš?! Onda pravac druga momčad. Igralo se baš protiv Lokomotive za koju se u Poljudu sumnja kako nije imuna na Ljubićeve kvalitete, pa je i to ubrzalo odluku.

Usput, u tom slijedu događaja, pisali smo, “nastradao je” i Tomislav Duka.

U Hajduku se, inače, vidjelo raznih i različitih primjera u poziciji kad igrač uđe u zadnju godinu ugovora. I nema pravila.

Avdiju Vršajevića i Gorana Jozinovića pustili su da odrade ugovor do kraja. Baš tako i Frana Tudora prošlog proljeća, u dogovoru s trenerom Sinišom Oreščaninom.

Mirka Ivanovskog pak pazili su da ne stave u sastav, samo da mu se iduća godina ugovora ne aktivira. Nije im bio potreban.

Pregovori su i – poker. Nadmudrivanje. Ponekad i blefiranje. Kakve adute imaš u ruci? Kakvo ti je zaleđe u trenerima? Tko će prvi popustiti?

Ponuda je ujedno i procjena. A trenutačno stanje nije zauvijek. Možda Ljubić popusti i potpiše, uvijek može. A možda i Hajduk malo digne ponudu, ne bi im ruka otpala?

Što se tiče gaža od cca 6000 eura mjesečno za nekolicinu perspektivnih koji su još u B momčadi, Krešimir Gojun je tada tako za njih procijenio i bilo je prihvaćeno. Sad oštre škare Marina Brbića i Lukše Jakobušića ispravljaju Gojunove krive piramide. Pa i preko leđa Ljubića, tako se to momku zalomi.

A do siječnja ćemo sigurno saznati i ishod pregovora s Hamzom Barryjem, nećemo ga čekat dovijeka. 

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Hajduk