Sport Hajduk

najdraža pobjeda

Hajdukova radilica dominirala sredinom terena: Lijep je osjećaj biti prvi, to čekam cijeli život

najdraža pobjeda

A eto, neće mene gol, ali nema veze. Ne trebam ga ni zabiti. Neka ga svaki put zabije netko drugi, kao i sad – rekao je Darko Nejašmić, koji je tukao glavom prema Livakoviću u akciji kod jedinog pogotka.

Radostan i s osmijehom od uha do uha, nedugo nakon završetka susreta, iskreno je kazao:

- Još sam vruć i ne znam što se sve događalo. Ovo mi je prva utakmica pred ovoliko navijača i baš je doživljaj! – nasmijao se.

A onda je nastavio:

- Ovu je utakmicu dobila momčad, a ne pojedinci. Odigrali smo čvrsto, muški. Utakmica na mišiće Prvo i drugo poluvrijeme bili su posve različiti. U prvom je Hajduk bio podređen, a u drugom puno bolji i čvršći u duelima.

- Dinamo je ušao jako i ispuhao se, a onda smo mi krenuli. Oni više-manje tako igraju svaku utakmicu, na refule. Utakmica je bila muška, otvorena. na cmišiće, rekao bih. Okej, teren je bio lošiji, pa smo morali igrati duge lopte. Imao je i Dinamo šanse, ali nas je ovaj put sreća pomazila.

Pokazao je Hajduk u drugih 45 minuta da se može nositi s momčadi iz Lige prvaka?

- Je, ali i mi smo jako dobri. Nije se smjelo dogoditi to što se dogodilo. Imamo par taktičkih varijanti, a kad smo neke stvari promijenili ispalo je dobro.

Iako je Hajduk preuzeo vodstvo u ligi, Nejašmić spušta loptu na zemlju. Opasno bi bilo upasti u euforiju.

- Lijep je osjećaj biti prvi, to čekam cijeli život, ali ništa nismo napravili. To je samo jedna utakmica. I da smo izgubili, ne bi bio kraj svijeta. Puno je još utakmica pred nama. Sad se moramo dobro odmoriti i idemo na Rijeku.

Je li vam ovo najdraža pobjeda karijere?

- Vjerojatno je. Moraju se dojmovi malo slegnuti, ali mislim da je – zaključio je Nejašmić, vrijedna Hajdukova „radilica“ u sredini terena.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Hajduk