Sport Hajduk

europska predstava

Predvečerje šampiona: neka Dinamo i Rijeka znaju da se ovaj Hajduk priprema držat u korak s njima na vrhu

europska predstava

Šampionsko predvečerje u Poljudu, sve kako treba, preko 15.000 gledatelja, ozračje svetkovine i fešte kako na tribinama u slavu Oluje tako i u slavu Hajduka koji je Lokomotivu otpremio u ranžirni kolodvor. Sa 3:0... Čvrstom igrom, upornom, osmišljenom.

I sad je pozicija na ljestvici takva kakva jest, pa ako nećemo ove nedjelje javljati o šampionskom predvečerju, kad ćemo?

Žurimo? Uranili smo? Ok, ali sad je već fakat, pa neka su još ostala još 33 kola. Ali, neka Dinamo i Rijeka znaju da se ovaj Hajduk priprema držat korak po korak, u korak s njimana vrhu. Pa kako god bude.

Da izdrže "bijeli" barem do 31. kolovoza i dolaska Dinama u Poljud, da ne bude pad prije Velike Gospe.

Kosovska bitka sasvim je pripala na stranu neprelaznog Ismajlija, Lrimima je smirio. Istina je da je Datković kod 0:0 imao čistu šansu da "Loksa" povede, ali zabio nije, a u tom času smiraja prvog dijela prelomio se dvoboj. Doslovce u idućem napadu slomio ga je Caktaš, a dokrajčio ponajbloji hajdukovac ovog šampionskog predvečerja, Eduok. Da, on je taj broj 11 koji podsjeća na Ohandzu, opet je zabio i postaje ljubimac splitske publike. To je već jedan kroz jedan, garant. Ljubimac, nego šta. Dva nastupa – dva gola, obećao ih je 18.

Šlag je na tortu stavila Torcida, a usred ratnog igrokaza sa sjevera mladi Nejašmić je ispalio haubicu, dalekometni top, "Debela Berta" je progovorila iz njegovih kopačaka za – 3:0.

Pjevaju sa sjevera "evo Jure i Bobana", ali mi bismo to preinačili u poruku Dinamu i Rijeci:

- Evo vam Hajduka, bit će to ozbiljno ove godine!

I ozbiljno to mislimo. Dinamo 9 bodova (9:1), Hajduk 9 (8:0), Rijeka 9 (6:2).

Nedostajao je gol ove večeri pa da Hajduk odmah zakorači na vrh (imao bi 9:0), ali... Bit će prilike, tek je počelo.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Hajduk