Sport Hajduk

Polagano uhodavanje

Nije to bila uživancija, ali su barem prva tri boda u kućici: igra ni blizu nije potekla, Burića čekaju prave pripreme

Polagano uhodavanje

Ma, da je pola – nula... govorilo se u strahu prije utakmice, a na kraju, eto, ipak okruglih 2:0, što zavaravaju, ali neka zavaravaju. Važna je pobjeda.

Početak navlas sličan susretu protiv Gzire, dobar ulaz u utakmicu i 1:0 zarana, ovaj put u 8. minuti, strijelac Stefan Simić, bravo za mladog hrvatskog Čeha, stopera.

Međutim, kako god je puf – pukao šampanjac, već na početku, mjehurići pjenušave, poletne igre brzo su se rasplinuli i dvoboj je, što se tiče Hajduka, ubrzo zaronio u vode iščekivanja što trajaše sve do 88. minute.

A Istra je izlazila u igru kao i Gzira, zastrašivala, prijetila čak. Ali nije imala strijelca, a Hajduk jest i Posavca, barem jednom. "Bijeli" nisu bili uvjerljivi.

Povratnik na klupu Damir Burić je sastavio ponajbolji sastav, izostavio je Barryja, ali u formaciji 4 – 2 – 3 – 1, bilo je mjesta i za Caktaša i za Jaira i Gyurcsa, stoperski par su bili Ismajli – Simić. Na golu Posavec, a desni bek Juranović. Dakle, momčad koja "piza" znatno više od eksperimenta prošlog četvrtka protiv Gzire koji je eksplozijom "raznio laboratorij".

Naprotiv, igra ni blizu nije potekla, Burića čekaju prave pripreme, polagano uhodavanja i preokret iz 4 – 3 - 1 – 2 u 4 – 2 – 3 – 1 što je naoko slično, ali daje sasvim drugačije konotacije igri i obveze obrani.

Publika je srdačno dočekala Burića, a on bio odmah uživljen u svoju ulogu, prilično je negodovao dok je Istra kombinirala i gestikulirao je, savjetovao, čudio se "kako li vas to samo prolaze"...

Antonio Ivančić je u 75. minuti promašio čistu šansu, a Maltežani, tj. Kone zabili su supergolove iz prigoda koje ni blizu nisu bile tako izgledne kao što je Ivančić imao balun na nozi. Dobro, imao je i Caktaš dvije dobre prigode, dakako.

I onda je Hamza Barry stavio 2:0, međutim sve nas to skupa nije previše impresioniralo, nije to bila uživancija.

Bit će tu posla. Ali su barem prva tri boda u kućici.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Hajduk