Sport Hajduk

bijeli 'tragaju'

Rješava se papirologija: Hajduk čeka dolazak napadača, još dvije pozicije su prioritet

bijeli 'tragaju'

Samuel Emem Edouk, napadač, nije još stigao, ali u Hajduku čekaju da se papirologija riješi. Ne bježi se od toga da je Edouk istinita informacija, ali ne treba sad svaki dan pitati kad će doći... Radi se. Trebao bi doći.

Naime, Edouk je, koliko znamo, u razlazu s Kasimpasom, on je jednostrano raskinuo ugovor (na stranu što je zadnjih šest mjeseci bio u Erzurumu) i sad to treba sve parafirati da bude baš slobodan u dolasku u Hajduk. Bez odštete.

Da “transfer window”,  klikne, je li to on, je, je li rođen tad i tad, je, je li slobodan bez odštete, je... i u tom trenutku se može posao dovršiti. Malo karikiramo, ali to je tako.

Da mu je istekao ugovor kao Franu Tudoru u Hajduku, primjerice, onda nema dodatnih pitanja. Budući da se radi o jednostranom raskidu (na što ima pravo), treba pričekati papirologiju. Ako se papirologija riješi, Edouk bi mogao odmah, ekspresno sletjeti. Željeli bi to “bijeli” što prije odraditi. 

To nam je neizravno potvrđeno još na povratku s Malte.

S tim napadačem ne bi bio dovršen prijelazni rok za Hajduk. Traga se još na dva razboja, a to su desni bek i vezni igrač.

1. Desni bek bi trebao biti prioritet, da se popuni rupu, jer, vidjelo se i na Malti, ako Josip Juranović ne može, a ne može, onda Stanko Jurić tu baš i nije najbolje rješenje, šteta je hajduk Stanka mučit na desnom beku, bolje je kad se razleti u veznom redu. Doduše, popuna u liku Josipa Bašića uvijek je moguća, ali Hajduk bi volio još jednog desnog beka priključiti “ruži igrača”.

A Što s Mijom?

2. Vezni bi također bio potreba ili dobro bi došao za popunu, pa sad je li “osmica” ili “desetka”, čini nam se da će i u Hajduku tek odvagati kad vide tko im je sve ponuđen od pustog skautiranja i menadžerskih preporuka. Ne zaboravimo da je Ante Palaversa otišao. Pitanje je i što se planira s Mijom Caktašom koji bi trebao ostati i tijekom kolovoza, pa onda ovisno o raspletu europskih utakmica i ponuda vidjeti je li Mijo odmah za prodaju ili će radije pričekati s njim još neko vrijeme. Dragocjen je.

Desni bek je, rekosmo prioritet, ali prvo da se završi priča o napadaču.

Kad vidimo Dolčeka, bez obzira koliko je za njega upirao sportski direktor Hajduka Saša Bjelanović, glavni skaut Mario Brkljača ili pak trener Siniša Oreščanin, odnosno tko ga je baš žarko želio, kad i njega pribrojimo u uratke Hajdukove struke, onda sve to skupa ne bi uopće trebalo izgledati loše, dapače.

Bjelanović potpisuje dolazak (lani posudba, pa onda otkup ove godine) Posavca, odabir najboljeg Brazilca u Hajduku svih vremena kao što je Jairo... Dalje, na stoperskim pozicijama slika se popravlja dolaskom Simića, a Dolček se i te kako svidio u prvih desetak dana u Hajduku, pa se odmah stvara pozitivna slika urađenog.

Naravno, samo da to nisu preuranjene ocjene za Dolčeka, ne valja da nakon pola sata na Malti previše uzleti.

Međutim, Posavec, Jairo, Dolček i još ako Eduok dođe i bude dobar onoliko koliko izgleda na prvu sliku, onda sve to optimistično zvuči.

Bjelanović se u siječnju riješio utega kao što su bili Said, Memolla, posebno Filip, a na ljeto, sad produžio je ugovore s Jurićem i sa Jairom... Sve su to plusevi, kako ih mi vidimo.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Hajduk