Sport Hajduk

Bjelanovićevo rješenje

Robusni napadač pojačava Hajduk: došao bi kao slobodan igrač, po video-snimkama nije mu strano igrati i na krilu

Bjelanovićevo rješenje

Nigerijac Samuel Eduok (25), napadač, više bismo rekli krilni napadač, na korak je do Hajduka, kako glase pouzdane informacije. 

U Poljudu će tu storiju neslužbeno potvrdit, neće je demantirat ni slučajno. Interes je tu.

Eduok bi trebao stići iz Erzuruma, s turskim klubom je ispao iz lige i to ga stavlja u povoljni položaj da ga dovedu u Poljud.

- Već bismo to uradili, ali uvijek treba svu papirologiju u miru i detaljno privest kraju, pa se to malo otegne – čuli smo objašnjenje na povratku s Malte.

Uostalom, sportski direktor Hajduka Saša Bjelanović je prije putovanja kazao “kako će pitanje napadača riješit uskoro, kroz sedam, najviše deset dana”. Evo se priča ubrzava.

- Dogovorili smo se s trenerom da se ne zalijećemo, da odaberemo pažljivo, imamo par profila koji su nam jako zanimljivi – rekao je Bjelanović.

Eduok je jedan od njih. Hoće li Eduok osvanuti na Poljudu već danas-sutra, to su procjene koje su nebitne, treba samo biti strpljiv i dočekati ga, a dotad se možemo baviti njegovim podacima kojima su nakrcane društvene mreže.

Oreščaninu otvara nove mogućnosti

U trenutku kad se spominjalo da je igrao i za Kasimpasu, zapitali su se u Hajdukovu taboru, “nije li to krupni, crnoputi napadač koji je s nama bio u hotelu u Turskoj, u teretani smo ga sretali...”.

Jer u trenutku su i Kasimpasa i Hajduk bili zajedno u hotelu Kempinski u Beleku, odnosno Antalyji. Nisu sigurni, a taman je u zimskom prijelaznom roku Eduok iz Kasimpase prešao u Erzurum.

Bivši je mladi reprezentativac Nigerije, a ima i jedan nastup za A selekciju, zabijao je u Turskoj golove i Bešiktašu i Galatasarayu u dresu Kasimpase, po transfermarktu vrijedi 1,5 milijuna eura, došao bi kao slobodan igrač nakon Erzuruma.

Po video-snimkama nije mu strano igrati i na krilu, zna se vratiti duboko po loptu, krenuti izdaleka. Kome bi bio konkurencija?

Na krilnim pozicijama su Gyurcso i Jairo, ali možda bi mogao i centralno zaigrati, to se traži, s njime bi trener Siniša Oreščanin imao širu lepezu, ventulu kombinacija, pa bi na treninzima trener mogao sklopiti i varijantu B u igri, da nije sve tako jednolično i prepoznatljivo...

Četiri godine u Europi

Eduok je u Turskoj ligi upisao ukupno 92 utakmice, zabio 20 golova, tu je i sedam asistencija.

U Europi je od 2015. godine, prije toga je igrao u Tunisu, što mu je bio prvi iskorak iz Nigerije, bio je član Esperancea, koji je velik, poznat klub s tuniskom adresom.

Nakon godinu i pol u Esperanceu, snašao se u Turskoj. U Kasimpasi. Koga je posudila, pa otkupila od Tunižana,dok nije porešao u Erzurum.

Sad je na meti Hajduka. Čini se kao Bjelanovićevo rješenje za napadača. 

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Hajduk