Sport Hajduk

komentar tonija perkovića

Gospodine Perasović, vaš je zadatak upravu nadzirati, ne družiti se s njima

komentar tonija perkovića

Sjedi, naruči nam pivo, netko će nas slikat i objavit. (Ili kronika o tome kako smo se zajebali...)

Čudan vam je uvod u tekst? Meni, nažalost, nije. A ni vama, nažalost, neće biti.

Posao Benjamina Perasovića, uglednog sociologa sa zagrebačkog adresom, jest da nadzire rad uprave Hajduka. Da pazi što rade i u ime svih navijača kluba djeluje, ako on i njegovi kolege iz Nadzornog odbora vide da čelnici Hajduka rade nešto krivo.
A Benjamin Perasović radi sve osim toga. Putuje na Maltu s članovima uprave, s njima sjeda na piće, druži se, ugodno ćakula. Čak se i slika s njima. Nasmiješen od uha do uha. Kao sa starim, dobrim prijateljima. Radi sve ono što ne bi trebao.

Dok predsjednik Hajduka smjenjuje voditelja Akademije uz nemušta opravdanja, kontradiktoran Hajdukovom priopćenju, predsjednik NO-a druži se s njim. A dobro, možda sada barem usklade priče. Brzo će nedjelja i ćakula s članovima, tamo ne smiju kiksati.

Očito da predsjednik NO-a ne shvaća koja je uloga nadzornika i kako će se tumačiti njegovo druženje s Marinom Brbićem i njegovim najbližim suradnicima, pa ćemo mu ovom prigodom mi objasniti.

Gospodine Perasoviću, vaš zadatak je da upravu nadzirete, ne da se družite s njima. Jer ovako kredibilitet gubite i vi i oni. Malo tko će vjerovati u iskrenost vaših namjera nakon što vidi fotografije na kojima sjedite s njima s licima razvučenima u osmijeh uz rundu pića. Pa eto, dok nije kasno, napravite distancu. I nemojte da vaš i imidž predsjednika peglaju novinari. Radite svoj posao i ispeglajte ga sami.

I da, puno sreće u nedjelju na Ćakuli. Trebat će vam, imate puno toga za objasniti.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Hajduk