Sport Hajduk

kenedijevski stav

Nekadašnji hrvatski izbornik odgledao je utakmice na Poljudu: Hajduk trebamo volit – mukte, gledati što mi možemo učiniti za njega, a ne on za nas

kenedijevski stav

Iza Bilića je nekoliko mjeseci predaha u Splitu, gledao je i Hajduk koji je ishodište što nas veže i spaja.

- Hajduk je za Dalmatince više od kluba za koji igraš ili za koji navijaš, način života, identitet, određenje. I često ga svojatamo, cijedimo. I bivši igrači, djelatnici, navijači. I uzimamo od njega.

A trebali bismo se ponašati kenedijevski, onako kako je američki predsjednik John Kennedy govorio, gledati što mi možemo učiniti za njega, a ne on za nas. Voliti ga mukte.

- Ne mogu puno komentirati situaciju, ne razumijem je potpuno, ne zato što mi nije stalo nego jer godinama nisam tu. Vidim i čujem ono što mi prenesu ili što pročitam. Premalo sam upućen da bih pametovao. Kad je utakmica, onda ne propuštam pogledati.

I vidim mladu ekipu s nekoliko mladih, nadarenih, domaćih igrača kojima je nužan mir i atmosfera sa što manje turbulencija da bi ostvarili svoj talent. I tako realizirali svoje snove, ali i napravili Hajduk moćnim na terenu. Imaju i mladog trenera kojem isto tako treba mir.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Hajduk