Sport Hajduk

bijeli dim

Hrvatska Mađarsku dočekuje na Poljudu, Kustić poručio: Svojim ćemo radom postići da se i Hajduk uključi u organizaciju; Brbić: Hajduk ne sudjeluje u organizaciji utakmice

bijeli dim

Konačno je nakon više od pet sati završio sastanak u Splitu između predstavnika, HNS-a, Hajduka i Grada Splita.

Hajdukovi čelnici Marin Brbić, Lukša Jakobušić i Vinko Radovani zajedno s predstavnicima Grada na čelu s gradonačelnikom Androm Krstulovićem Oparom, te mnogobrojnom delegacijom HNS-a koju je predvodio Marijan Kustić razgovarali su o odnosima između Splita i HNS-a, ali glavna tema bila je održavanja utakmice Vatrenih s Mađarskom na Poljudu.

- Razmotrili su se svi zahtjevi Hajduka. Zadovoljan sam jer smo svi stali za stol i dogovorili rješenja nakon dugog niza godina. Napravili smo metodološki plan za rješavanje problema. Veselim se nastavku dobre suradnje. Veselim se igranje hrvatske nogometne reprezentacije na Poljudu - rekao je gradonačelnik Andro Krstulović Opara.

Prvi je pred novinare je zatim i Marin Brbić.

- Svi problemi koje smo još ranije iznijeli danas su bili na tapeti, očekujem da se riješe svi. Razgovarali smo o svim temama, ali mogu reći da Hajduk ne sudjeluje u oraganizaciji utakmice, Hajduk će se priključiti kada se uvjerimo da se problemi rješavaju.

Nakon predsjednika Marina Brbića riječ je uzeo i Marijan Kustić.

- Zahvaljujem svima na ovom razgovoru i sastanku. Zahvaljujem se i gospodinu Marinu Brbiću i njegovim suradnicima s kojima smo imali dobar sastanak. Za sve velike stvari treba vremena. Ne može se preko noći riješiti sve, ali ono što je bitno je da volja i želja postoje, idemo u tom smjeru i veseli me podrška Grada i organizacija utakmice protiv Mađarske. Mi u nogometu moramo napraviti sve što je moguće i da dignemo suradnju na jednu višu razinu, drago mi je da smo nakon niza godina imali ovakav sastanak.

Isprika Hajduku i tema Udruga prvoligaša?

- Rekao sam da ću to reći u četiri zida. Nije dobro da 20 godina Vatreni tako malo igraju u Splitu. Sigurno će u budućnosti jedna utakmica pripasti Splitu. Danas smo napravili jedan povijesni iskorak, ovo je u interesu hrvatskog nogometa.

 

RANIJE

U Poljudu traje sastanak trilateralni, Hajdukovi čelnici Marin Brbić, Lukša Jakobušić i Vinko Radovani zajedno s predstavnicima Grada na čelu s gradonačelnikom Androm Krstulovićem Oparom, te mnogobrojnom delegacijom HNS-a koju predvodi Marijan Kustić bistre trenutačno stanje.

Hoće li se Hrvatska - Mađarska igrati baš u Poljudu, 10. listopada?

Novinarima se prije početka sastanka obratio i gradonačelnik Splita:

- Očekujem dogovor! Poslije niza godina HNS i Hajduk počinju razgovarati i to je izvrsna stvar. Šteta što nisu do sada.

Kakav će biti i hoće li biti dogovora, teško je kazati.

U press-salonu novinarska svita strpljivo iščekuje ishode pregovora, te da im netko što prije dođe pred mikrofone i kamere kazati što su se i jesu li se uopće dogovorili.

Oko stadiona su brojne policijske snage.

Ni pet sati od početka sastanka nema nikakvih informacija, gradonačelnik je napustio Poljud pa se vratio oko 15:20.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Hajduk