Sport Hajduk

analiza suđenja

Goran Tenžera: Bebek je bio najbolji igrač derbija

analiza suđenja

Sagledavajući tri segmenta jedne nogometne utakmice – igru, publiku i suđenje – mislim da se možemo složiti da je ovaj posljednji bio najbolji u derbiju Hajduka i Dinama. Smatram da su tome pridonijeli iskustvo i dobra priprema suca Bebeka za utakmicu. Nije ga iznenadila početna nervoza igrača i klupa obiju momčadi, a u drugom poluvremenu i ponašanje publike. Ostao je smiren, koncentriran i pravovremen u odlukama. Puštao je igru maksimalno, a opet vodio računa da ona ostane u granicama fair playa - kaže nam Goran Tenžera, bivši sudac.

- Moja bi jedina zamjerka bila u neravnoteži disciplinskih mjera. Držim da je Hajrović, koji je bio glavni uzročnik nervoznih reakcija u prvom poluvremenu, trebao biti opomenut. Situacija iz 53. minute kada je Gyurcso pao na ulazu u kazneni prostor gostiju je čista jer je Hajdukov napadač prethodno u potpunosti izgubio kontrolu nad loptom.

- Kod udaljavanja Carevića s klupe sporan je bio prelazak cijele lopte preko uzdužne linije. Pomoćnik Tomislav Petrović je preiskusan sudac da ne bi dobro procijenio tu situaciju dok su igrači i treneri u tim situacijama obično subjektivni.- zaključio je Tenžera.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Hajduk