Sport Domaći nogomet

ključ je bila hladna glava

Kapetan i jedan od ponajboljih igrača večerašnje utakmice sretni i ponosni plasmanom na EURO: 'Ako svi budemo zdravi, možemo igrati zapaženu ulogu'

ključ je bila hladna glava

U osmom nastupu za reprezentaciju Bruno Petković postigao je već peti pogodak. On je svakako jedan od najvećih dobitaka Hrvatske u ovim kvalifikacijama. Igre koje prikazuje u dresu Dinama nastavlja pokazivati i u našoj izabranoj vrsti.

- Osjećaj je izuzetan. Cijelu smo utakmicu odradili na visokom nivou. Iako smo na poluvremenu gubili, igrali smo dobro. U drugi dio krenuli smo mentalno čvrsti, nismo se predavali i zasluženo smo pobijedili – rekao je Petković, strijelac našeg drugog pogotka za Novu TV.

Kakav je bio dogovor u poluvremenu?

- Kao i na početku. Bili smo spremni ostati mirne i hladne glave, znajući da će naša kvaliteta doći na naplatu.

Dobro se razumijete s Vlašićem?

- Sinergija je bolja svakom utakmicom. Dobro se nadopunjujemo i krećemo, što je jako važno kako bismo našli prazne prostore između linija. Vezni red uvijek će nas naći i neminovno je da ćemo stvoriti dosta prilika.

Koliko Hrvatska može na Euru?

- Nisam tip od prognoza niti volim gledati predaleko. Pričat ćemo o tome kada dođe vrijeme. Sada idemo slaviti! – zaključio je Petković.

Kapetan Luka Modrić po običaju je diktirao tempo igre naše reprezentacije.

- Sretni smo i ponosni, ovo je velika večer za nas. Ostvarili smo cilj koji i zaslužujemo.

Usprkos zaostatku na poluvremenu, nije bilo panike.

- Ostali smo mirni jer smo igrali dosta dobro. Nedostajao je samo završni udarac. Dogovorili smo se da ćemo nastaviti u istom ritmu vjerujući da će naši trenuci doći. I došli su.

Dosta je novih igrača u odnosu na finale Svjetskog prvenstva u Rusiji, kako su se oni uklopili?

- Igrači koji nisu bili s nama i dalje su naš važan dio. Njihov se izostanak osjeti, ali njihove zamjene odigrale su fenomenalno i pokazale da se na njih u budućnosti može računati.

S kakvim ambicijama idete na Euro?

- Ako svi budemo zdravi, možemo igrati zapaženu ulogu. Imamo dobru momčad, to smo i pokazali u ovim kvalifikacijama iako smo se mogli i ranije plasirati – rekao je za kraj Modrić.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Domaći nogomet