Sport Domaći nogomet

Samo Europa, i ništa više

Navijače Dinama HNL uopće ne zanima: imaju preko sedam tisuća pretplatnika, a protiv Zaprešićana ih je jedva bilo dvije tisuće na tribinama

Samo Europa, i ništa više

Desetak tisuća ljudi u subotu je pohodilo Maksimir. Zbog nogometa! Neki su satima stajali u redu kako bi kupili ulaznicu za susret Lige prvaka sa Šahtarom (srijeda, 21 sat). Najskuplja maksimirska tribina – zapad dolje (ulaznice su se prodavale po 300 kuna), rasprodana je za 12 minuta!

Dok su strpljivo čekali u redu Dinamovi su navijači prošli pored transparenta – ''I danas je utakmica''. Većina ih se nije obazirala na poruku. Zanimao ih je isključivo ''vrijednosni papir'' na kojemu piše Dinamo – Šahtar.

A u subotu se doista u Maksimiru odigravala utakmica. Dinamo je u 14. kolu nacionalnog prvenstva pobijedio zaprešićki Inter – 1:0. ''Kentauri'' su međutim propustili na maksimirski stadion svega 2.404 osobe. Iako je Dinamo u pretplati prodao preko sedam tisuća ulaznica. Usput, i klupski je marketing navijačima ponudio dodatnu pogodnost: vlasnici ulaznica ogleda s Interom mogu besplatno na derbi protiv Hajduka, 22. studenog. No, posve je razvidno kako maksimirsku publiku zbivanja u HNL-u previše ne zanimaju. Samo Liga prvaka!

Trener Dinama Nenad Bjelica uvrstio je u sastav protiv Intera čak šestoricu igrača koji će sigurno nastupiti i u srijedu kontra Šahtara: Livaković, Stojanović, Leovac, Olmo, Oršić, Petković. Za potpunu rotaciju Bjelica de facto nije imao ljudstva. Mnoštvo je Dinamovih igrača trenutačno u rashodu zbog ozljeda: Andrić, Lešković, Majer, Kulenović, Ademi, Theophile, Dilaver, Gavranović, Gojak, Pinto... Stoga je trener ''modrih'' posegnuo za alternativnim rješenjima u svlačionicu druge momčadi. Isplatilo mu se. Gol odluke (za završnih – 1:0) postigao je stoper Joško Gvardiol. Nakon utakmice 17-godišnji se Dinamov junior kući zaputio – tramvajem.

- Gvardiol i Đira odigrali su utakmicu na vrhunskoj razini. Protiv Intera je debitirao i Šipoš. S Opatijom je zaigrao Šutalo. Već ranije su minutažu dobili Marin i Baturina. Uskoro će i Franjić. Sve su to igrači koji predstavljaju Dinamovu budućnost – zadovoljno je konstatirao Bjelica. Subotnji susret treneru Dinama bio je jubilarni – 50. u HNL-u. I 40. pobjeda!

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Domaći nogomet