Sport Domaći nogomet

modri u ukrajini

Nenad Bjelica: Nismo došli na izlet, nego pobijediti

modri u ukrajini

Nenad Bjelica održao je pressicu uoči trećeg izazova Dinama u Ligi prvaka.

Prvo je govorio o negativnoj statistici, jer Dinamo nije uspio slaviti u 10 sudara s tamošnjim klubovima...

- U svakom slučaju nismo došli na izlet, nego pobijediti. Znam za tu statistiku, ali srušili smo mnoge iz prošlosti, pa ćemo nastojati promijeniti i ovu. Znamo da igramo protiv vrlo kvalitetne i talentirane momčadi i vjerujemo da možemo biti bolji od njih - rekao je Dinamov trener.

Komentirao je niz ukrajinske momčadi...

- Dominiraju kao što mi dominiramo u našem. Uglavnom smo i analizirali njihove utakmice u domaćem prvenstvu, ali i neke europske u kojima su igrali protiv jačih od sebe. Ipak su u Ukrajini superiorni, tako da je teško tu nešto analizirati. Vjerojatno su oni gledali i naše i vidjeli kako smo se ponašali.

Pun je superlativa na račun domaćina:

- Svjesno smo jačine ukrajinskog nogometa i Šahtara, koji svake godine sudjeluje u Ligi prvaka i to govori koliko je jak. Igrači koje ima izrazito su talentirani, neki su nositelji u ukrajinskoj reprezentaciji, ostali su Brazilci, a znamo kakvi su to nogometaši. Svjesni smo njihove snage, ali i svoje. Vjerujemo u dobru utakmicu iz razloga što se dobro prezentiramo u europskim utakmicama, kako lani, tako i sada.

O Dinamu se sve zna...

- Mi smo momčad koja može mijenjati sistem igre, pokazali smo da ne ovisimo o jednom, ali vidjet ćemo postoji li još neki na ovom svijetu s kojim možemo iznenaditi - rekao je.

Od koga prijeti najveća opasnost?

- Ma cijeli napad, svi su vrhunski igrači, neugodni, pregršt ih je odličnih. Ali rekao bih da je ipak Taison najvažniji i da će na njemu biti najveća pozornost. - zaključio je Bjelica.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Domaći nogomet