Sport Domaći nogomet

izašao pred novinare

Rakitić se vratio među vatrene i otkrio da bi sada drugačije postupio: 'Reprezentacija je za mene broj jedan'; Na dar je dobio dres Hajduka 

izašao pred novinare

Ivan Rakitić vratio se u reprezentaciju nakon što nije igrao u posljednje tri kvalifikacijske utakmice, protiv Walesa, Slovačke i Azerbajdžana. Posebno je dosta prašine digao njegov izostanak s posljednje akcije, dvije utakmice, a zbog turbulentnog i nedefiniranog statusa u Barceloni. Dva dana prije ogleda s Mađarskom na Poljudu izišao je pred medije u Hotelu "Le Meridien Lav" u Podstrani koji je centrala "kockastih" ovih dana. Pamti Rakitić mnogo bolje dane u svojoj Barceloni, gdje je pao u sjenu, drugi plan.

- Uvijek je nešto posebno doći u Hrvatsku, Split, meni jako drag grad. Imam tu puno prijatelja, vjenčanog kuma. Jedva čekam da se opet družim sa suigračima, stožerom, navijačima. Prelijepo je ćuti da se stadion tako brzo rasprodao. Iza malo težeg vremena iza sebe, gledam samo pozitivno prema naprijed. Jedva čekam ne ovu utakmicu, nego i prvi sljedeći trening – rekao je Rakitić.

Koji je razlog tog takvog statusa u Barceloni, male minutaže?

- I ja bih to rado pitao. U nogometu se ponekad događaju neke stvari koje ne možemo razumijeti previše, a koje moraš poštivati. Meni je jako neugodno, teško. Navikao sam igrati, u 13 godina kao profesionalac uvijek sam igrao. Sada se to malo promijenilo. Ali znam kakva je situacija. Ne mogu to razumijeti, ali mi je krivo. Imam sreću što imam fantastičnu obitelj, ženu, djecu da kada dođem doma mogu uz njihovu podršku brzo prijeći preko toga. Željan sam nogometa, igranja, da budem dio svoje momčad. Sezona je duga, dat ću sve od sebe da se to promjeni. Ako mi izbornik da priliku za dva dana krenut ću tim putem, a onda ako Bog da se i u Barceloni promijeni ta situacija – naglasio je Rakitić.

Od strane dijela javnosti ispali ste skoro pa izdajnik nakon povlačenja s utakmica protiv Slovačke i Azerbajdžana?

- Za mene nikada nije bilo dvojbi o igranju za reprezentaciju, ona je za mene broj jedan. Da sam znao prije osjetiti ili procijeniti što će biti u klubu, sigurno bih drugačije reagirao. Mislio sam da je za reprezentaciju i grupu najbolje da pokušam isprazniti glavu, da onda dođem kada sam posve spreman. Mislim da je to korektno i pošteno. Nisam mogao doći, a da budem glavom na drugom mjestu. Hvala izborniku, kapetanu Luki, suigračima, svima koji su me mogli razumijeti, koji su mi dali tu mogućnost da preskočim te dvije zadnje utakmice, da mi daju priliku da se borim. Ta situacija koja se nakupila u klubu bila mi je jako teška. To sam morao ostaviti iza sebe – pojasnio je Rakitić.

Dvije teške utakmice Hrvatska ima u tri dana?

- Bit će jako teško, oni su nas pobijedili tamo. Ali i oni znaju gdje dolaze, da ih čeka pun stadion, fantastična atmosfera i velika reprezentacija. Imam preko sto utakmica za reprezentaciju, ali ovo kao da mi je jedna od prvih. Jedva čekam da počne. Želimo uzeti svih šest bodova.

Na kraju presice prijatelj Gordan Boljat poklonio je mu je dres Hajduka s njegovim prezimemom, kao poklon Rakitićevih prijatelja.

- Ako Bog da i da zaigra i za Hajduk – kazao je Boljat.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Domaći nogomet