Sport Domaći nogomet

u sjajnoj formi

Ivo Grbić je u posljednjih šest utakmica Lokomotive u Prvoj HNL u četiri navrata bio proglašen igračem susreta, ali se ne opterećuje pozivom u reprezentaciju: Moje je da branim što bolje mogu i da se razvijam kao golman

u sjajnoj formi

Ne sjećam se da je vratar neke nogometne momčadi, u debaklu svoje ekipe, za nastup, odnosno za brojne obrane dobio ocjenu 7,5 i da je uz napadača pobjednika bio najbolji igrač na terenu.

To je nedavno u utakmici Prve HNL između Lokomotive i Dinama uspio Splićanin Ivo Grbić, golman ‘lokosa’, koji je u posljednjih šest utakmica Lokomotive u Prvoj HNL u četiri navrata bio proglašen igračem utakmice.

U spomenutom susretu Lokomotiva je izgubila 0:4, a da na golu nije bilo Grbića rezultat bi, zasigurno za četiri do pet golova bio negativniji po Lokomotivu. Svi su složni da je Grbić “skinuo” najmanje četiri ili pet zicera. A da je to tako govori i podatak da mu je, nakon utakmice večina igrača Dinama čestitala na odličnim obranama.

- Je, branio sam dobro, zadovoljan sam bio svojom izvedbom, iako smo izgubili susret. Svakako bih bio sretniji da sam možda i lošije branio, ali da smo pobijedili. Nisam zadovoljan kako smo izgledali kao ekipa, ali Dinamo je zaista izuzetno jaka momčad. Po meni je ova ekipa Dinama, kada je u punom sastavu, jedna od najjačih ekipa koja je ikada igrala u HNL-u, kazuje Grbić.

“Splitsko dite” čije su kvalitete u Hajduku podcijenili (ali nije jedini i prvi) već drugu sezonu brani u ‘lokosima’ i iz utakmice u utakmicu je sve bolji. Na sebe je, ne tako davno i na reprezentativnom planu skrenuo pozornost, kada je u kratkom vremenu za U 21 reprezentaciju u utakmicama protiv Francuske i Italije pokazao da je već sada visoka europska kvaliteta.

U te dvije je utakmice Hrvatsku održao “na životu” i dobio pohvale brojnih francuskih i talijanskih medija. Stoga nas je zanimalo očekuje li Grbić u skoroj budućnosti poziv Zlatka Dalića za “velike Vatrene”.

- Završio sam sa ciklusom U21, u klubu branim dobro i ne opterećujem se pozivom u reprezentaciju. Zasigurno bi mi godio poziv izbornika, ali hoće li i kada on doći ja o tome ne odlučujem. Moje je da iz utakmice u utakmicu branim što bolje mogu i da se razvijam kao golman - kazuje Grbić.

Uz Dominika Livakovića, koji je eto postao prvi golman reprezentacije, Grbić je zasigurno najbolji vratar u Prvoj HNL, za kojeg su interes pokazali već mnogi renomirani europski klubovi.

- Istina, bilo je mnogo upita i interesa stranih klubova. Međutim, meni novac nije osnovni motiv odlaska u inozemstvo. Ne želim potpisati ugovor u inozemstvu i sjediti na klupi. To nikako nije opcija. Vani ću otići, kada dobijem ponudu koja će mi garantirati, kako ću biti prvi golman i kako ću braniti. Prije svega se želim razvijati kao golman - zaključuje Ivo Grbić.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Domaći nogomet