Sport Domaći nogomet

kome ovaj važan posao?

Bivši hajdukovac prvi je favorit za preuzimanje vođenja mlade reprezentacije, a klupa je bila ponuđena i Igoru Bišćanu

kome ovaj važan posao?

Prema informacijama koje smo dobili, nakon odlaska Nenada Gračana, novi izbornik mlade vrste biti će poznat vrlo brzo, za otprilike desetak dana, možda čak i nešto prije, pišu Sportske novosti.

U kuloarima se pojavilo nekoliko imena koja figuriraju kao mogući Gračanovi nasljednici. Ako bi se izrazili jezikom Formule 1, pole position drži Goran Sablić bivši trener Splita, Širokog Brijega i Šeriffa. Sablić je mlad trener, ima tek 40 godina, mnogi u HNS-u drže da bi on bio dobar izbor.

No, kako doznajemo, izbornička klupa mlade reprezentacije ponuđena je i Igoru Bišćanu.

Plan je bio da uz Rijeku vodi i reprezentaciju, no Damir Mišković na taj prijedlog odmahnuo je rukom.

Međutim, još jedan čovjek ima maksimalno Dalićevo povjerenje. Radi se o - Ivici Oliću! Da, Dalićev asistent također se jučer u kuloarima spominjao kao čovjek koji bi mogao naslijediti Gračana. Olić ima ogromne trenerske ambicije, a početak s U-21 selekcijom bio bi mu sjajan, gotovo idealan start. O povezanosti mlade i A selekcije zaista u ovom slučaju ne bi se trebalo ni raspravljati jer Dalić i Olić su kao prst i nokat. Olić ima dosta poklonika u Izvršnom odboru HNS-a, tako da se nikako ta opcija ne smije isključiti.

Odluku o imenovanju izbornika U-21 selekcije donosi isključivo Izvršni odbor, ne Stručna komisija, a niti glavni izbornik Petar Krpan. Oni daju svoje mišljenje koje za Izvršni odbor nije obvezujuće. To se vidjelo i kod želje predsjednika Šukera kad je želio maknuti Gračana. Izvršni odbor nije se složio i Gračan je tada ostao izbornik. Doduše, vrlo kratko.

Konačno, još je jedno ime u eteru. Radi se o sadašnjem izborniku mlade U-17 reprezentacije, Tomislavu Rukavini. Njega u HNS-u vide kao iznimno perspektivnog trenera, konačno, zato su mu i pružili priliku voditi ovu mlađu selekciju. Ima i on svojih zagovornika. Uglavnom, vrlo brzo ćemo saznati tko će na klupu mladih tko će probati uhvatiti Europsko prvenstvo, tko će pokušati prebrisati ovaj kiks protiv Škotske na početku kvalifikacija.

Naravno, na svoje je u konačnici došao i Davor Šuker. Sad će svima u Izvršnom odboru mirno moći kazati:

"Jesam li vam rekao?"

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Domaći nogomet