Sport Domaći nogomet

dotakli dno?

Može li niže i tužnije? NK Zagreb igrao je s gradskim rivalom bogate povijesti derbi četvrte lige. Razbijeni su, a kraj mukama se ne vidi...

dotakli dno?

Posebna utakmica odigrana je u srijedu poslijepodne u popularnoj trešnjevačkoj Grabi. Na legendarnom igralištu na kojem se davno igrali Dinamo, Hajduk, Crvena Zvezda..., odigran je susjedski derbi Trešnjevke i Zagreba i to nakon punih 46 godina, a slavio je domaćin sa čak 4:0, pišu Sportske novosti.

Trešnjevka je tim trijumfom i službeno postala No. 1 u jednom od najpoznatijih zagrebačkih kvartova. Ono što je zaista posebno i izaziva sjetu, je da se posljednji susret susjeda zbio davne 1973. u sklopu tadašnje 2. jugoslavenske lige, također u Grabi, a to je ona legendarna sezona kada je Zagreb izborio kvalifikacije za 1. ligu i kada je u susretu s Osijekom postavio rekord u posjećenosti maksimirskog stadiona na koji se natiskalo više od 64.000 gledatelja.

Žalosti jedino što je Zagreb sada u silaznoj putanji i što se rasprodaja ugleda nekad slavnog kluba nastavlja, a jedino što je upitno je gdje je kraj?

S druge strane Trešnjevka nakon pada i dolaska mladih i ambicioznih ljudi raste na svim poljima, što je potvrdila i ova utakmica u kojoj je Trešnjevka zasluženo pobjedila jer je bila bolja u svim segmentima igre.

Rezultiralo je to sa četiri pogotka koja su ravnomjerno podijelili Rebić i Krivec, podijelivši i svaki pogodak po poluvremenu. Istina, prvi zicer imao je gost, ali domaći vratar Budimir bio je raspoložen i otklonio je opasnost. Potom je sve u znaku domaćih koji dolaze u vodstvo kada je Vedriš ubacio s desne strane, Rebić je pogodio gredu, a odbijenu loptu u mrežu posprema Krivec.

Na 2:0 povisio je Rebić, koji je i započeo akciju dugom loptom za Korejca Lija, koji probija bok i ubacuje za Rebića, koji pak volejčinom šalje loptu pod gredu. Bio je to ujedno i potez utakmice.

U drugom poluvremenu dobru igru Trešnjevka je nadopunila s još dva pogotka. Krivec glavom postavlja 3:0, da bi točku na "i" stavio Filip Rebić nakon kontre i solo prodora. Rapsodija Trešnjevke i jad Zagreba.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Domaći nogomet