Sport Domaći nogomet

trener osijeka

Dino Skender otkrio što je presudilo pobjednika: Kad se Hajduku Caktaša zatvori, to je bitno...

trener osijeka

Dino Skender, trener Osijeka primao je čestitke velikog pobjednika. Otkrio je detalj koji je smatrao ključnim:

- Htjeli smo zatvorit centralu, znamo koliko znači Hajduku Caktaš i kad smo njega zatvorili sa svih strana, onemogućili mu dotok lopte i da slobodno igra i razmaše se, onda smo odradili odmah više od pola posla. Kad se Hajduku Caktaša zatvori, to je bitno...

Očito za Skendera pobjednički potez. Izbornik Zlatko Dalić nije uspio vidjeti Caktaša u punom svjetlu, ostao je u sjeni svojih osječkih čuvara. A Dino (brat Marin dobio je žuti karton na klupi zbog žustrih protesta) Skender je čestitao svojima, hvalio je i Hajduk:

- Čestitam prije svega svojim dečkima, odigrali su odličan derbi koji je bio pun ritma i trke, želje. S obje strane. U prvom dijelu smo propustili dosta šansi, a onda nas je Hajduk pritisnuo. To je logično, takva ekipa kao Hajduk, nemoguće je da nas barem malo ne pritisne. Ali, mi smo ostavili srce na terenu i to nam je dalo rezultat, a i Hajduk je odigrao dobru utakmicu. Međutim, nismo im dopustili da nam zabiju gol.. Bilo je uzbudljivo,publika je mogla uživati.

Branili ste se svjesno u drugom dijelu, prepustili im inicijativu?

- I to je nogomet. Odlučili smo se braniti do kraja, a Mancea sam izvadio jer se puno potrošio trkom, a znao sam da taj dio može nastavit Marić, bio je svježiji. Bilo bi teško da smo izgubili, odmakli bismo se od vodećih ekipa. Sad smo opet tu, pri vrhu. Dali smo sve od sebe – sjao je od sreće Dino Skender.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Domaći nogomet