Sport Domaći nogomet

aktualna dvojba

Kalinić ili Livaković? Najveći je upitnik oko vratara, Dalić će odluku prepustiti svom asistentu

aktualna dvojba

Sve aktualne dvojbe oko sastava izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić mora razriješiti u dva treninga. Srećom, dilema nema puno. Naizgled najveći je upitnik oko vratara: Kalinić ili Livaković? No, u tom će slučaju Dalić odluku velikodušno prepustiti svom asistentu, ekspertu za vratarska pitanja, Marijanu Mrmiću. 

Ozljedom Tina Jedvaja i posljednja se linija gotovo – sama posložila. Dalić ima na dispoziciji svega dvojicu stopera – Vidu i Ćaletu-Cara (Milić je alternacija). Susret protiv Azerbajdžana, na bekovskim će pozicijama vjerojatno započeti – Brekalo i Barišić. 

Poznat je i tercet u središnjici: Brozović, Rakitić i Modrić. S obzirom na Brozovićevu nezaliječenost (mišića), igrač milanskog Intera zasigurno neće trajati svih 90 minuta. U pričuvi su Kovačić, Pašalić i Bradarić. 

Nije sve posve izvjesno niti glede napadačkog trojca. Perišić i Kramarić su b.o. ali čini se da Rebić još nije spreman za maksimalna opterećenja. S obzirom da je idući susret već u nedjelju (Mađarska), moguće je da Rebić ostane na klupi, a prigodu dobije – Vlašić? Ili (naknadno pozvani) Petković?

- Svi su me iznimno korektno prihvatili. Iako sam novi u reprezentaciji osjećam se dobro u ovom okruženju. Vjerujem da ću se brzo uklopiti. Priželjkivao sam poziv u reprezentaciju, ali ne mogu reći da sam ga očekivao – kazao je Bruno Petković poslije prvog treninga s reprezentacijom. 

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Domaći nogomet