Sport Domaći nogomet

odluka za kraj

Izbornik nije sklon velikim promjenama: Livaković i Kalinić bore se za ‘jedinicu’

odluka za kraj

U četvrtak, 21. ožujka započinje novi kvalifikacijski ciklus. U borbu za nastup na Europskom prvenstvu (koje će se dogodine odigravati u 12 država) kreće 55 članica UEFA-e, razvrstanih u 10 kvalifikacijskih skupina. Hrvatska se nalazi u skupini E, zajedno s Walesom, Slovačkom, Mađarskom i Azerbajdžanom.

Reprezentacija Hrvatske ciklus započinje u Zagrebu, susretom protiv Azerbajdžana. I već na startu izbornik Zlatko Dalić neće imati desetoricu igrača sa prošlogodišnjeg Svjetskog prvenstva u Rusiji: Subašić, Ćorluka i Mandžukić svojevoljno su se razdužili s reprezentacijom, N. Kalinić se razišao s izbornikom, Vrsaljko, Strinić, Pivarić, Pjaca i Jedvaj su ozljeđeni dočim je Lovren suspendiran!

Sasvim iznenada hrvatski se izbornik suočio s dvojbom glede prvog vratara. Lovre Kalinić izgubio je standardnu poziciju u Aston Villi. Istovremeno, Livaković je u besprijekornoj formi...

- Nisam od trenera koji voli puno mijenjati sastav. Posebice ne vratare. No, činjenica jest da Kalinić nije branio pet utakmica zbog ozljede, izgubio je mjesto. Livaković brani konstatno. Kalinić i nadalje ima moje maksimalno povjerenje, ali vidjet ćemo na treninzima u kakvom su vratari stanju i nakon razgovora s njihovim trenerom, Marijanom Mrmićem, donijet ću konačnu odluku – kazao je Dalić.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Domaći nogomet