Sport Domaći nogomet

Kao Neymar

Zbog ovog starta nogometni svijet osuđuje Pitanu: Griezmann je već bio na podu 'pola dana' kada je Brozović do njega stigao

Kao Neymar

Veliko je povjerenje dobio Nestor Pitana kada je FIFA odredila za suca finala, nikada prije isti sudac nije dijelio pravdu na prvom i posljednjem susretu. Ni Nestor Pitana nije bio na razini finala, o tome se već bruji kroz razne analize gdje su velika imena označila upravo argentinskog suca kao osobu koja je s dvije loše odluke usmjerila tijek dvoboja.

Za penal i igranje rukom Ivana Perišića teško je kazati da je pogriješio, prekršaj je postojao VAR je sugerirao. I tu može biti amnestiran svake krivnje.

No mnogi su prvi pogodak Francuza označili kao veliku pogrešku argentinskog suca. Antoine Griezmann je u najboljoj maniri Neymara "zaronio" po travnjaku prije nego je Marcelo Brozović stigao do njega. Slobodni udarac iz kojeg je Francuska povela, a ostat će dosta toga diskutabilnog kod pozicije Paula Pogbe koji se možda aktivirao iz zaleđa, a pri startu i s leđa gurnuo Mandžukića što Pitana nije registrirao.

Zbog toga i reakcije velikih nogometnih imena koji nisu bili oduševljeni arbitriranjem Argentinca za kojega se smatra da je moglo biti bolje. Francuzi su prvaci i tu spora nema, ali ...

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Domaći nogomet