Sport Domaći nogomet

PUNI MI U SVIRAK

Tenžera: Penal je bio sto posto, bravo za Riccija, odsudio je bez mrlje

PUNI MI U SVIRAK

Osim rezultatom, možemo biti zadovoljni i suđenjem. Neće se vući nikakvi „repovi“ nakon ove utakmice - mišljena je Goran Tenžera, poznati nogometni sudac.

Najvažnije je da je Sandro Ricci dobro procijenio situaciju kod jedanaesterca za Hrvatsku kada je nigerijski igrač s obje ruke uhvatio Mandžukića i spriječio ga da igra glavom iz aktivne pozicije.

Možda je jedino mogao u nekim situacijama više pustiti igru jer je bilo previše prekršaja, no to su detalji. Bilo je momenata nervoze i nespretnih startova u kojima su prednjačili hrvatski igrači, međutim sudac je tijekom cijelog susreta držao ujednačen kriterij tako da mu se zaista nema što zamjeriti.

Oba žuta kartona za Hrvatsku (Rakitić, Brozović) dodijeljena su ispravno. Rakitiću za start na gležanj, bio mu je to drugi faul, a Brozoviću zbog povlačenja. Sve čisto. Na koncu nije bilo razloga za strah zbog najava da je sudac lak na obaraču. Davao je kartone samo u najnužnijim situacijama.

U svakom slučaju, jedna vrlo dobra izvedba suca Riccija. O njegovu se suđenju neće previše pričati i nadam se da će tako ostati i u sljedećim utakmicama hrvatske reprezentacije. Inače, moram konstatirati i kako se VAR za sada dobro koristi na ovom Prvenstvu. Ne troši se puno vremena, nema dugih pauza.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Domaći nogomet