Sport Domaći nogomet

Zebec nije pogriješio

Sudački ekspert Slobodne: Penal nije bio, a problem je što je takve kontakte u polju sudio

Zebec nije pogriješio

Nije Zebec pogriješio u 92. minuti

- Bilo jest, rekao bih, određenog guranja Marka Leškovića prema Franku Andrijaševiću, ali po meni je nedostajao pravi intenzitet da bi se taj duel okarakterizirao kao kazneni udarac. Dakle, dobro je Zebec prosudio. Istina je kako je slične kontakte dosuđivao kao prekršaje u sredini polja. Bio je u kontradikciji, njegov kriterij nije bio ujednačen, nešto je popuštao, nešto svirao olako. Međutim, ukupno je sudio zadovoljavajuće, da sam mu ja bio kontrolor ne bi dobio negativnu ocjenu. Sporni detalj ostavljam u domeni slobodnog sudačkog uvjerenja, jer situacija nije crno-bijela.

- Kod dosuđivanja najstrože kazne uvijek treba gledati intenzitet. Ovo u Rijeci ima elemenata za penal, a ono u Vinkovcima za Dinamo nema baš nikakve podloge, tu nema diskusije. Ovo bi bio, recimo, prihvatljiv penal, da je dosuđen, jer činjenica je da nekog guranja ima, pa bismo polemizirali. No, nije pogriješio, normalno je da ruke nešto rade, svjesno ili nesvjesno, a kad si nestabilan onda lakše padneš, dosta ti je da nisi stabilno postavljen, pa te malo gurne... Međutim, nije to bio intenzitet prekršaja za penal.

 

 

 

 

- Kad gledaš izdvojeno, nije bio kazneni udarac. Ali kad gledaš ukupni kriterij Zebecova suđenja u drugom dijelu, takve je prekršaje sudio u polju. Kriterij nije imao ujednačen i to je primjedba.

 

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Domaći nogomet