Sport Dalmacija u balunu

Hvale ih mediji

Igraju na Hajdukov pogon: nekadašnji igrači Bijelih srušili u derbiju Legiju usred Varšave

Hvale ih mediji

Nekadašnji igrači Hajduka ostavili su dubok trag u derbiju Ekstraklase, igrajući za Pogon Szczecin Dante Stipica i Zvonimir Kožulj bili su glavni protagonisti pobjede protiv Legije usred Varšave. Domaćin je u derbiju stigao do vodstva u 58. minuti, strijelac je bio mladi hrvatski reprezentativac Sandro Kulenović. Tri minute kasnije, u 61. minuti Zvonimir Kožulj bio je asistent, a Adama Buksa je pogodio za poravnanje. Kraj susreta je pripao nekadašnjem Hajdukovom veznjaku, Buksa je ovaj puta bio dodavač, a Kožulj je u 83. minuti zabio pobjedonosni zgoditak.

Nekoliko riječi i o samom nastupu nekadašnjih igrača Hajduka, Dante Stipica je u svom prvom nastupu pokazao da je Pogon pogodio kada su ga doveli iz Bugarske. Već u prvom poluvremenu imao je nekoliko dobrih intervencija, a početkom drugog, dok je još bilo 0:0 nekoliko je prilika domaćina izvrsno obranio i sačuvao momčad u kriznim trenucima da ne potonu. Kod zgoditka nije mogao ništa napraviti, ali je u 67. minuti sačuvao svoju mrežu kod 1:1 kada je izvrsnom reakcijom obranio šut nekadašnjeg igrača Rijeke Marka Vešovića.

S druge strane svi izvjestitelji se slažu da je Zvonimir Kožulj bio najbolji igrač derbija, fantastičnog pregleda igre, brz i vrlo neugodan za suparnike u završnici kada dolazi iz "drugog plana". Sve je to uspio napraviti u derbiju. No isto tako pišu Poljaci da ovo nije bila niti najbolja utakmica Kožulja s obzirom na to da je u defenzivnom dijelu bio lošiji, izgubio nekoliko lopti koje su mogle biti kobne po njegovu momčad. No na kraju, sve važno što se za Pogon dogodilo, imalo je "njegov potpis", asistencija za prvi, i postizanje pobjedničkog pogotka. Sasvim dovoljno.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Dalmacija u balunu