Sport Dalmacija u balunu

novi izazov

'Ovo mi je prilika karijere': Labrović odlazi u Zagreb, Hrvace su brzo riješile pitanje novog trenera

novi izazov

Dojučerašnji trener trećeligaša Hrvaca Mirko Labrović pronašao je novi angažman, ovog puta među drugoligašima.

On će od predstojeće sezone sjediti na klupi lanjskog prvoligaša Rudeša, što će mu nakon iskustava u Šibeniku i Solinu biti treći takav pokušaj da se nametne u nešto probranijem nogometnom društvu.

- Meni je ovo novi izazov, do sada sam nekako uvijek bio na domaćem dalmatinskom terenu, a sada put me vodi u Zagreb. Rudeš je klub koji je do prije mjesec dana bio prvoligaš, a to je samo po sebi jedan poseban izazov. Svjestan sam težine posla, ali ovo je prilika da ponovno skrenem pažnju na sebe, na sve ono što sam godinama dobro radio.

- Vidim ovo kao jednu veliku priliku i za osobni iskorak i nadam se najboljem. Znam da neće biti jednostavno, ali meni nikad jednostavno u ovom poslu nije ni bilo, tako da spreman dočekujem svaku situaciju - kazao je.

Uprava Hrvaca na čelu sa Stipom Doljaninom brzo je reagirala i riješila pitanje novog trenera, a izbor je tako pao na 38-godišnjeg Ivana Radeljića, dobro poznatog igrača koji je prošle godine vodio Imotski, čiji raspad sistema i ispadanje u niži rang nije uspio spriječiti.

Radeljić je imao bogatu karijeru. Sve je krenulo u Hajduku, zatim se njegov put nastavljao kroz Šibenik, Inter Zaprešić, njemački Energie Cottbus, japansku Cerezo Osaku, turske Gencebirgli te Antalyaspor, da bi karijeru zaključio u Splitu prije četiri godine.

Prvo trenersko iskustvo imao je u Imotskom kojeg je vodio i prije dvije sezone, doduše nešto kraće nego ovaj posljednji put.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Dalmacija u balunu