Sport Dalmacija u balunu

od 18 sati

Spektakl u Solinu: Hajduk uveličava proslavu 100. rođendana domaćina

od 18 sati

Na stoti rođendan slavljeniku Solinu stiže najdraži gost Hajduk. Kao dio proslave jubileja stoljeća postojanja kluba na igralištu pored Jadra danas će revijalnu utakmicu odigrati Solin i Hajduk (početak u 18 sati). Ulaznice su u prodaji po cijeni od 30 kuna. U prodaji će biti i prigodne majice napravljene baš za ovu svečarsku utakmicu.

- Atmosfera je odlična, jedva čekamo utakmicu. Tristotinjak ulaznica već je prodano. Očekujemo atmosferu i dekor kakav je bio 26. listopada 2016. kada je u kup susretu Hajduk posljednji put igrao na našem igralištu – kaže nam predsjednik Solina Miro Dugeč. Tada je pred punim tribinama u tom susretu u osmini finala kupa Hajduk slavio tijesno 2:1, teškom mukom. Opet će kao i tada vjerojatno biti dobro popunjena i "tribina most".

- S nogometašima će na travnjak izaći i dječaci Solina 2010. godišta koji su postali Županijski prvaci U-9 lige mlađih početnika kada su u ključnom susretu svladali baš Hajduk kao i polaznici kampa Barcelone koji se od 18. do 22. lipnja održava u Solinu. Zaigrat će i naši perspektivni juniori i kadeti kojima će to biti nagrada za uspješnu sezonu koja je iza njih – rekao je Dugeč.

Prije susreta klubovi će izmijeniti darove. Solin i Hajduk već dugo gaje dobre odnose, dugoročno surađuju. Igrači raznih uzrasta stalno putuju u oba smjera. Još u eri trenera Krasimira Balakova Hajduk je trenirao u Solinu, a i sada je gradsko igralište u Vranjicu stavljeno na dispoziciju Hajduku II, juniorima i kadetima "bijelih" u scenariju da se Ultra odigrava na Poljudu. Naravno, uvijek sve može i bolje.

Hajduku će ovo biti prvi prijateljski susret nakon početka priprema za novu sezonu. Momčad trenera Siniše Oreščanina trebala bi istrčati u najjačem raspoloživom sastavu. Neće biti U21 reprezentativaca Josipa Posaveca i Domagoja Bradarića koji su s Hrvatskom na Euru koji se igra u Italiji i San Marinu, kasnije se momčadi odnosno pripremama priključuju seniorski reprezentativci Mijo Caktaš (Hrvatska) i Ardian Ismajli (Albanija), nema ni Oleksandra Svatoka koji će zbog ozljede kostiju lica preskočiti i pripreme u Sloveniji... Naravno, kako je riječ o revijalnom susretu očekuje se kako će ukupno dosta igrača dobiti priliku.

Momčad Solina je u slavljeničkoj godini uspjela sačuvati drugoligaški status. Domaće će u ovom susretu voditi trener Boris Pavić koji je prošle polusezone vodio momčad, a još traju razgovori oko toga tko će je voditi u sljedećoj sezoni. U rujnu uoči blagdana Male Gospe, dana Grada Solina organizirat će se i posebna slavljenička skupština Solina na kojoj će se dodijeliti priznanja zaslužnicima.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Dalmacija u balunu