Sport Dalmacija u balunu

sve je spremno

Navijači se još uvijek druže po kafićima, ali ima i onih koji neće na stadion: 'Ne pratimo reprezentaciju dok su ovi ljudi u Savezu'

sve je spremno

Kišni oblaci prijete Omišu, ali navijači se polako skupljaju pred stadionom. Posljednji radovi na terenu su u tijeku, travnjak nažalost nije izdržao kiše pa će reprezentativci Hrvatske i nogometaši Omiša igrati po teškim uvjetima.

U kafićima pored stadiona skupljaju se navijači, ali i oni koji neće na stadion - neki ne žele, a neki se boje kiše.

- Samo da ne padne, samo da ne padne, govori nam Nada iz Omiša.

Govori nam to Nada, a mi gledamo u crne oblake koji prijete da će pokvariti spektakl.

- Gledajte poviše tvrđave, ako se iznade nje zacrni, past će, iz prve ruke dobivamo informaciju od Gorana koji ide na stadion, a prije samog početka popit će još koje piće s ekipom koja jedva čeka vidjeti Vatrene uživo.

- On ide, ali mi nećemo, dobacuje dvojac iz Goranovog društva.

Zašto ne idu, zanima nas.

- Zato što ne podržavamo HNS. Nemamo ništa protiv igrača, ali svi znamo tko vodi Savez, i dok se neke stvari ne promjene, ne pratimo reprezentaciju, govore.

Znači, danas navijate za Omiš, a iduću subotu za Wales?

- Za Omiš da, za Wales ne. Ne navijamo protiv reprezentacije, ali ni za nju. Kao da ni ne igraju, nažalost, vrlo glup osjećaj, kažu i naručuju Goranu piće.

U potrazi za navijačima, odlazimo do drugog kafića.

- Konačno smo dočekali Vatrene. Samo da glupa kiša ne pokvari sve. Danas ćete vidjeti koliko mi volimo Hrvatsku i reprezentaciju. Jedva čekam da krene. A ako Bog da, ići ćemo i na Poljud protiv Mađarske, kaže Josipa.

Mislite da će sve proći bez incidenata?

- Sigurna sam. Neće biti nereda, vidite i sami da je dobro osiguranje. A i nema smisla pokvariti 100. rođendan našeg kluba, završava Josipa.

I dok se navijači lagano skupljaju, ostavljamoih da uživaju u druženju uz nadu da će im se želje o dobrom vremenu ostvariti.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Dalmacija u balunu