Sport Dalmacija u balunu

sreća do neba

Feštalo se u Starom Gradu: pioniri Jadrana osvojili drugu županijsku ligu

sreća do neba

Sezona 2018./19. bit će upisana zlatnim slovima u povijest HNK Jadran iz Staroga Grada – Farosa (1936.), za što je zaslužna generacija U-13 škole nogometa osvajanjem prvog mjesta u drugoj županijskoj ligi za mlađe pionire u kojoj se natjecalo deset klubova.

U neizvjesnoj utrci do samoga kraja, Jadran i njegov imenjak iz Supetra sa susjednog Brača imali su isti broj bodova. A onda je u posljednjem kolu “Jadran” iz Supetra poražen na gostovanju u Hvaru (0:1), dok su mladi fuzbališti iz drevnoga Farosa, kojima je i bod bio dovoljan za osvajanje lige, uvjerljivom pobjedom 5:2 savladali “Tekstilac” na gostovanju u Sinju i tako zasluženo osvojili titulu. A da bi im se za takav uspjeh primjereno odužili Starograjani su za svoje momke napravili veliku feštu, u kojoj su sudjelovali seniori, veterani, pa i mnogobrojni prijatelji kluba.

Na domaćem stadionu Dolci odigrana je i utakmica između mlađih pionira i seniora koja je, uz pregršt lijepih poteza i golova, u regularnom dijelu okončana rezultatom 6:6, ali su pioniri u konačnici slavili pobjedu od 10:9 nakon izvođenja jedanaesteraca.

Za pionire Jadrana u proteklih osamnaest kola igrali su Aron Harašić, Ivano Dujmović, Karlo Kalaš, Ivo Bogdan, David Barbarić, Benjamin Dulčić, Dominik Pavičić, Leon Đuderija, Domagoj Franetović, Dominik Justinijanović, Stipe Jerković, Antoni Petrić, Jure Petrić, Marijo Petrić, Toni Radonić, Filip Čagalj, Prošper Roić, Niko Kovačević, Stjepan Mišura, Sebastijan Dulčić, Mario Škarpa, Juraj Huljić, Adriano Škarpa, Andro Tadić, Vicenzo Vrtlar i Antoni Zaninović.

Njima je, prije domjenka za sve nazočne, pehar i medalje Nogometnog saveza Županije splitsko-dalmatinske dodijelio Antonio Škarpa, gradonačelnik Staroga Grada, dok je Benjamin Dulčić (22 postignuta gola) iz ruku barba Pere Glasinovića dobio plaketu za najboljega strijelca lige.

- Ovo nije jedini uspjeh naših mlađih pionira koji je došao na temelju dobro osmišljenog rada. Ne tako davno, u sezoni 2013./2014., generacija koja je danas nositelj seniorske momčadi našega kluba suvereno je prošetala istom županijskom ligom i također osvojila titulu – kazali su njihovi treneri Marino Dužević i Antonio Planjar

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Dalmacija u balunu