Sport Dalmacija u balunu

dva dana do spektakla

Za utakmicu Omiša i Hrvatske ostalo je 800 ulaznica, a oni kojima ni kiša nije smetala da dođu do dragocjenog papirića imaju samo jednu želju: 'Voljeli bismo da dođu i u Split'

dva dana do spektakla

Mjesto radnje stadion "Anđelko Marušić-Ferata" u Omišu. Vrijeme radnje jutro, kišno jutro, malo prije osam uri. Falila je još samo koja minuta do početka prodaje ulaznica za revijalnu utakmicu Omiša i reprezentacije Hrvatske najavljenog točno u osam. Međutim, ni rana ura, ni pasje vrime nisu zaustavili 50-60 najupornijih koji su što sakriveni ispod tribine, što ispod kišobrana, strpljivo čekali u redu, gledajući preko puta u grafit na kojem je u kockastom dresu nacrtan njihov Ivan Perišić. Međutim, strpljenje je bilo na velikom iskušenju kada je nižepotpisani u stilu "nisu moja posla" prozujao prema početku reda. Nikako da u prostorijama kluba "šalter" proradi, a onda tamo još neki nepoznati lik, a nije jedan od policajaca koji su budno pratili da sve prolazi u redu, prolazi priko reda. Nakon brojnih strijeljanja mahom neispavanim, krmeljavim pogledima prvo diktafon, pa onda fotoaparat kolege Ante Čizmića otoplili su odnose. Eto, jednom i da je obrnuto, da ljudi odahnu kada vide novinare i fotoreportere.  

Prvi je u redu bio i do ulaznice stigao Ivan Kordun iz Gata. U početku također rezerviran, ali samo u početku. Ne zna se šta je više raširio, one četiri još uvijek međusobno spojene ulaznice koje kad ih rastegneš pare ka' šal ili osmijeh na licu. Nije od uha do uha nego osmijeh "kupija sam karte" skoro da ide oko cijele glave.

- Doša' sam u šest i po. Mislija sam da u sedam počinje prodaja karata! Malo sam se zafrka, ali šta je sigurno, sigurno je - sam se na svoj račun našalio Ivan i dodatno pojačao osmijeh.

Uzeo je naravno maksimalan broj ulaznica.

- Uzea sam i za brata, curu i ćaću. Tko zna kad će opet bit ovakve utakmice u Omišu! – priča nam Ivan.

Još da se "kockasti" vrate i u Split?

- Bit ćemo i tu ako bude. Opet među prvima u redu! - najavio je Ivan.    

Srebrna medalja pripala je Filipu Ljubičiću, drugi je stigao do ulaznica. I on je pred stadion došao u 6.30 sati. Došli ste Ivanu raditi društvo?

- Ha, ha, ha... Ne znamo se od prije, ali dobro smo se sad upoznali u redu, išćakulali smo se ha, ha, ha – kaže nam dobro raspoloženi Filip koji je također iskoristio šansu te kupio ulaznice i za sina i kuma.

- Ovo se ne propušta. Prvi se dižem zbog posla pa sam ja išao kupiti karte. A neću zakasnit na posal, privatnik sam. Prati se reprezentacija koliko se može. Šteta što reprezentacija nije na Poljudu, ali što se može.

 

Možda bude u Splitu utakmica s Mađarskom na jesen?

- Volio bih, ali teško – iskren je Filip, a naglo se izgubila vedrina u glasu.

Luka iz Omiša koji je ostao izvan kruga medalja, odnosno bio je četvrtoplasirani, nam je otkrio kako je zapravo bio na stadionu i prije Ivana.

- Već sam oko pet i po kružio autom oko stadiona da bi bio prvi, a onda sam u sedam vidio da ipak nema prevelike gužve. I onda sam tu sta u red ka' četvrti. Diga sam se u pet. Nije bilo straha. Ćaća je bija u pripravnosti, on je zva telefonom da slučajno ne zaspem ha, ha, ha – kaže nam Luka.

Cijela Lukina obitelj je stigla u vrlo jakom sastavu. Došla je i po ulaznice supruga kao i sinčić Toni kojem je samo 15 mjeseci. Nije Toniju zasmetala ni rana ura, ni kiša, tribalo je doć do karte za gledat Perišića.

- Na utakmicu ćemo supruga, ja, troje dice, otac i kuma, odnosno, Ira Toni, Tin, Lukas, Božidar i Antonela. Mala je na mažoretkinjama, pa je karta manje – pobrojali su nam Luka i Ira koji imaju četvero djece. Mali Toni je ponosno držao ulaznice. Ipak je ovo povijesna utakmica. Tko zna kad će opet Hrvatska doć u Omiš. Možda kada bude dvjesto godina kluba?

- Tad nas više neće bit... - komentirao je Luka.

Još da reprezentacija zaigra na Poljudu?

- Volio bih, ali... Sve je sada do Torcide i do odnosa sa HNS-om. Zna se tko triba otić' – kaže nam Luka. Toni nije bio razgovorljiv, i njemu smo na prvu malo djelovali sumnjivo. Pričat će valjda u petak na utakmici.

- U petak će vrištat – uključila se mama Ira.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Dalmacija u balunu