Sport Dalmacija u balunu

euforija u imotskoj krajini

Zmijavci slave svoje šampione, ali ne misle stati na ovome: 'Nećemo se ovdje zadržati samo jednu sezonu'

euforija u imotskoj krajini

U Zmijavce se vraća  drugoligaški nogomet. Istina, on se tamo devedesetih godina već igrao, no tada su bile dvije Druge lige. Od jeseni će Croatia igrati u jedinstvenoj Drugoj hrvatskoj nogometnoj ligi, što je i najveći uspjeh ovoga kluba u njegovoj  45-ogodišnjoj povijesti.

S razlogom su cijeli Zmijavci na nogama nakon saznanja da je komisija HNS-a potvrdila licencu njihovom klubu i gdje zadovoljavaju sve kriterije za igranje.No, Zmijavčani su maestralno odradili sve, kako igrači na terenu, tako i uprava kluba.

- Mi smo prošle natjecateljske sezone bili prvi u Trećoj ligi, no zbog objektivnih razloga nismo htjeli igrati viši rang. Razlog je bio taj što nam petogodišnji započeti posao, a to je kompletna konsolidacija kluba od igračkog dijela, preko financijske konstrukcije i konačno onog dijela s uređenjem potrebne infrastrukture, nije bio gotov. Nismo htjeli ići “grlom u jagode”, pa da nas tijekom natjecanja zadesi neki problem - kazao je direktor kluba Svetimir Mrkonjić, te nastavio:

- Ovako smo sada odradili sve što je potrebno. U samom smo vrhu Treće lige što nam i matematički daje priliku igranja u višem rangu. Drugi posao, i to onaj najizazovniji, osiguranje financija za natjecanje, riješili smo s mnogim sponzorima kojima se i ovoga puta u ime svih igrača i svih Zmijavčana zahvaljujem, dok smo zgotovili i treću stvar. Naime, pripremili smo stadion kako bi uvjeti za igru ali i gledateljima tribine bili na najvišoj razini. Znači petogodišnje pripreme uprave koja diše istim plućima sada donose rezultate.

Što ste napravili sa stadionom i infrastrukturom?

- Već smo uredili jednu, a sada uređujemo i drugu tribinu koja će biti i natkrivena. Teren je izvanredan, svlačionice i popratni sadržaji također. Ova licenca dobivena od HNS-a nije samo uspjeh nas u Zmijavcima, već i uspjeh svih ljubitelja nogometa u Imotskoj krajini. Nije mala stvar imati drugoligaša, jer će se sada i oni najbolji igrači okupljati unutar drugoligaškog natjecanja. Činim mi se da je sinergija nas u klubu, pa rekao bih svakog našeg sumještanina, naših divnih navijača koji su čvrsti dio lanca kojega smo godinama kovali, pridonijela ovom velikom uspjehu.

Stižu pojačanja

A što se momčadi tiče, možemo li očekivati nova imena?

- Trebat ćemo se pojačati uz naše iskusne igrače jer smo proteklih godina uvijek u samom vrhu Treće lige. U klubu se kvalitetno radi, svjedoče to naši pioniri i juniori  koji su također prvi u svojim natjecanjima i oni su garancija kontinuiteta dobre Croatije. Naša Omladinska škola radi izvanredno pod vodstvom trenera i stručnjaka Zlatka Jerkovića.

Kakve su sada ambicije kluba kao skorašnjeg drugoligaša?

- Htio bih prije svega istaknuti da nema kod nas u upravi neke velike euforije. Svjesni smo i znamo gdje smo sada i što nas čeka. Ne mislimo plesati samo jednu natjecateljsku sezonu u Drugoj ligi i to će  iziskivati veći trud i rad. Stoga, rekoh ono što smo radili pet godina solidni su temelji za sve što nas očekuje - kaže direktor Mrkonjić, te dodaje:

- Želio bih i ovom prilikom istaknuti da su vrata Croatije, kao i do sada, otvorena svim dobronamjernim  stručnjacima, sponzorima, svim klubovima Imotske krajine i da ćemo biti transparentni za suradnju. Želimo da nogomet u Krajini bude na većoj razini.

Croatia je i posljednjih nekoliko godina po procjeni stručnjaka igrala vrlo lijep, atraktivan i kvalitetan nogomet,što joj je i donosilo  statusno mjesto na ljestvici Treće lige. Kostur momčadi iz tih natjecanja je ostao, pa će uz nekoliko pojačanja, uz crpljenje igrača iz vlastitog inkubatora, biti to solidna drugoligačka momčad.

 

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Dalmacija u balunu