Sport Dalmacija u balunu

slavljenička s Hajdukom

Stoljeće je iza njih: uz Jadro ‘lansirali’ magnete, šalice, olovke ...

slavljenička s Hajdukom

Povodom stotog rođendana Nogometnog kluba Solin koji se ove godine obilježava, u drugoligašu s Jadra lansirali su i niz prigodnih suvenira. Proslava jubileja Solina počela je službeno organizacijom dječjeg turnira "Salona Open Winter Cupa 2019.", trajat će cijele godine, a za sve zainteresirane navijače kluba i kolekcionare nogometnih memorabilija u klubu su pripremljeni i rođendanski suveniri. Izrađeni su odnosno u prodaji su već kameni satovi, magneti, privjesci, šalice, majice, ruksaci, prigodne zastavice, otvarači za boce, kemijske olovke, upaljači...

- U planovima su nam i posebni šalovi povodom stogodišnjice kluba. Za momčad su već izrađeni prigodni svečarski dresovi u kojima nastupamo – kazao nam je predsjednik Solina Miroslav Dugeč.

Solinjanima je pritom dosta pomogao Frane Bućan, bivši Hajdukov prvotimac. Ujedno i u organizaciji spomenutog dječjeg turnira u sportskom dijelu.

- Samo sam pripomogao svojim nogometnim iskustvom i poznanstvima, sugestijama. Ja sam također Solinjanin, iz Mravinaca – skromno će Bućan. Ukupno je u pitanju dvadesetak različitih artikala.

A slavlje Solinjana povodom stoljeća postojanja kluba trebalo bi se produžiti kroz cijelu 2019. godinu. Organizacijski odbor proslave priprema cjelokupni program.

- Planiramo utakmicu s Hajdukom u Solinu koja je načelno dogovorena na kraju sezone. To bi bio vrhunac proslave. Imat ćemo i svečanu skupštinu kluba, dijelit ćemo prigodne plakete zaslužnim ljudima, vjerojatno na Malu Gospu. U proslavu ćemo uklopiti i naše dječje turnire "Tonći Boban - Bebi" u kolovozu (nap.a. lani ga je osvojio Hajduk) i "Petar Kalinić - Klija" u prosincu (nap.a. na prošlom izdanju slavio je Dinamo). Ponosni smo na rezultate naših mlađih kategorija, kadeta i pionira koji igraju prvu ligu, naših juniora... Ukupno smo u Dalmaciji odmah iza Hajduka - rekao je Dugeč.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Dalmacija u balunu