Sport Atletika

SPREMna ZA POBJEDU

Olimpijska pobjednica optimistična pred nastup u Zagrebu: Konkurencija na Hanžeku je jaka, ali ja sam sebi uvijek najveća konkurencija

SPREMna ZA POBJEDU

Konkurencija je na zagrebačkome mitingu jaka, ali ja sam sebi uvijek najveća konkurencija, kazala je prilikom obilaska staiona na Mladosti u Zagrebu olimpijska prvakinja u bacanju koplja. 

Kolak se vratila sa Svjetskog prvenstva u Londonu, na kojem je osvojila četvrto mjesto, a potvrdila je da će nastupiti na 67. Hanžekovićevom memorijalu 29. kolovoza u Zagrebu.

- Za ovaj stadion vežu me moji atletski počeci. Velika mi je želja bila nastupiti prošle godine na mitingu, ali na kraju se nije poklopilo. Znam kako je na Hanžeku uvijek odlična atmosfera, bila sam puno puta u publici. Domaći stadion je domaći stadion - kazala je najbolja hrvatska kopljašica Sara Kolak koja se s londonske kiše i samo 12 stupnjeva morala prebaciti na sparno zagrebačko ljeto. Uz Kolak trebale bi nastupiti još četiri finalistice iz Londona, to su Martina Ratej, Kelsey-Lee Roberts, Elizabeth Gleadle i Tatjana Haladovič.
  
- Konkurencija je jaka, ali ja sam sebi uvijek najveća konkurencija - dodala je Kolak koja je hicem od 64.95 metara na SP-u u Londonu zauzela četvrto mjesto.

- Sezona je pri kraju, čekaju nas još dva nastupa. Sara sad malo osjeća lakat što je i normalno nakon nastupa, ali do Dijamantne lige i Hanžeka će sve biti u redu. Ovo je najveći miting u regiji i žao nam je da nismo prošle godine mogli nastupiti. Još ćemo sve analizirati sa Svjetskog prvenstva, najvažnije je da je Sara zdrava. Sa šest natjecanja vratili smo se s medaljom, sa sedmog nažalost nismo - kazao je trener olimpijske pobjednice, slovenski stručnjak Andrej Hajnšek.

Saru je na stadionu Mladosti dočekao zagrebački gradonačelnik Milan Bandiću, koji je pregledao travnjak, stazu, zaletišta i bacališta te dočekao Saru Kolak u društvu direktorice IWCH mitinga Zagreb 2017 Ivane Brkljačić.
  
- Biti četvrti na svijetu je veliki uspjeh, ne trebaš se zbog toga nikome opravdavati. Idemo delati, ti si još uvijek olimpijska pobjednica. Puno si napravila za promociju Hrvatske i Ludbrega, sretni smo što ćeš po prvi put nastupiti na Hanžeku, pred deset tisuća navijača. Neka te zdravlje i ruka posluže - kazao je gradonačelnik Milan Bandić.

Direktorica mitinga Brkljačić pohvalila se velikim brojem atletskim zvijezda koji dolaze u Zagreb.  

- Naši atletičari su svojim sjajnim rezultatima u Londonu napravili najveći dio promocije Hanžeka. I ove godine bit će sjajna konkurencija, s najboljima na svijetu u nekim disciplinama. Vjerujem da je Stipe Žunić broncom iz Londona još više podignuo zanimanje za bacanje kugle koje će se održati na fontanama kraj NSB-a, u ponedjeljak 28. kolovoza. Dolaze nam svi medaljaši iz Londona, uz Žunića, tu su Walsh i Kovacs. Bacačima kugle ne trebamo posebno predstavljati naš miting jer su ovdje u fokusu, prave zvijezde. Od ostalih natjecatelja, dolazi nam svjetski doprvak na 400 metara Steven Gardiner i sjajni Isaac Makwala, svjetski prvak u skoku u dalj Luvo Manyonga dva svjetska prvaka u skoku s motkom, aktualni Sam Kendricks i bivši Shawnacy Barber - kazala je Brkljačić.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Atletika