Prilozi Prostorija

Mali trikovi

Uštedite novac i vrijeme: sigurno niste znali za što vam sve može poslužiti obična pasta za zube, pogledajte ove nevjerojatne transformacije

Mali trikovi

Svaki proizvod ima svoju primarnu namjenu, a bili bismo skroz neoriginalni kada ne bismo pokušali nešto novo. Nemaju svi ni vremena ni prostora za iskušavanje 'trikova', upravo zato zahvalni smo onim entuzijastima koji svoja otkrića dijele sa zajednicom.

Ako dosad to već niste 'naučili', i najobičnija pasta za zube može vam poslužiti na brojne načine. Znamo da je dobra za 'glancanje', ali jeste li ikada pokušali staro glačalo vratiti u život uz pomoć tubice koja vam stoji u kupatilu? Očistiti naočale?

Pretpostavljamo da niste, a krajnje je vrijeme da pokušate.

Za početak: ako muku mučite s istiskivanjem sadržaja tube koja je pri kraju, poslužite se ukosnicom pomoću koje ćete izgurati pastu. Kada ste to skinuli s dnevnog reda, krenite u glancanje.

1. Ulaštite farove automobila

Ukoliko je staklo na vašim automobilskim svjetlima postalo mutno, pokušajte ovo: nanesite pastu za zube (važno da je 'whitening' - za izbjeljivanje) i ostavite da 'odleži' 15ak minuta. Nakon toga iščetkajte četkicom za zube i isperite.

2. Očistite stakla na naočalama

Nanesite neabrazivnu pastu za zube na stakla vaših naočala i prebrišite krpicom; sve 'fleke' i nečistoće otići će u trenu, umjesto da nepotrebno trljate ionako osjetljiva stakalca.

3. 'Friževi' na mobitelu

Uz godine korištenja idu i sitni friževi, a kako mobitel rijetko ispuštamo iz ruku, nakupi ih se poprilično. U pomoć i tu dolazi pasta za zube, koju god imate kod kuće.

4. Očistite tenisice

Nema ništa iritantnije od prljavoga bijeloga đona na čistoj obući. Nanesite izdašnu količinu paste i mokrom krpicom operite vaše tenisice i postole, izgledat će mnogo bolje.

5. Vratite glačalo u život

'Pegla' vam izgleda prljavo, iako nije? Ništa što se ne može riješiti s malo zubne paste, ne brinite. Princip je isti kao i kod prethodnih točaka, nanesite, obrišite - stvarno ne može puno jednostavnije.

 

Naslovnica Prostorija