Prilozi Prostorija

NEK' SE VIDI RASKOŠ

Ako se želite u svom domu osjećati kraljevski, ovi komadi u tome će vam pomoći

NEK' SE VIDI RASKOŠ

Ako mislite da zaslužujete kraljevski tretman u svom domu, uredite ga s daškom viktorijanskog stila, po uzoru na detalje i boje s kraljevskih dvorova.

Raskoš je ono što obilježava ovaj stil, vrlo popularan u drugoj polovici 19. stoljeća, kada su se aristokratske kuće opremale mahagonijem, orahom, ružinim drvom, tamnih bojama, cvjetnim motivima, volanima i resama na draperijama i presvlakama.
I vi možete opremiti svoj dom poput kralja ako vam se sviđa klasični stil.

Za dnevni boravak nabavite kakvu repliku viktorijanske sofe u plavoj ili pak roza boji, noćne stoliće sa zlatnim ručkicama, tapecirane stolice s ovalnim naslonima, stol s mramornom pločom, podne keramičke pločice visokog sjaja kako bi reflektirale svjetlost, velika ogledala sa zlatnim ili srebrnim rubovima, zidne tapete s uzorcima, zapravo niz detalja u kojima prevladavaju zlatna, brončana, bijela, bež i druge boje.

U takvom okruženju odlično će se uklopiti starinski kamin, porculanska viktorijanska vaza, raskošni luster, starinski sat, zapravo njihove replike...

Za objed svakako iznesite na stol servis za jelo od bijelog porculana sa cvjetnim uzorcima, a kraljevski ugođaj upotpunit ćete raskošnim svijećnjakom i kristalnim čašama. Počastite se bar jednom i uživajte kraljevski!

Naslovnica Prostorija