Prilozi Prostorija

Maštovita dekoracija

'Boho chic' u pet koraka: sami napravite coolerski detalj koji će svi primijetiti, a vaš ga džep neće ni osjetiti

Maštovita dekoracija
RICE/www.ricebyrice.com

Jedan od dekorativnih elementa koji će "podignuti" svaki dom, zasigurno je ogledalo, no nije uvijek lako odabrati model koji će odgovarati vašem prostoru i karakteru. Od paprenih cijena, pogotovo trendi modela lako bi vam se moglo zavrtjeti u glavi, a ni pun džep ne bi garantirao da ćete pronaći baš ono što tražite, niti da ćete u moru oblika i okvira pronaći svoj odraz.

Upravo smo zato za vas pripremili ovaj mali tutorial, koji će vam u nekoliko koraka objasniti kako da sami napraviti trendi "boho" ogledalo, kakvog se ne bi posramile ni najnadobudniji dekorateri amateri. Staklar će vam jeftino izrezati i prodati jednostavno okruglo zrcalo, u željenim dimenzijama, a osim njega trebat će vam tek svežanj debljeg konopa u boji po izboru, manji drveni kolut, te, eventualno kakva drvena, ili drugačija perla za dodatnu dekoraciju.

Prateći upute na fotografijama lako ćete ispreplesti konop i vezati ga u čvorove na predviđenim mjestima, te vrhovima napraviti moderne raspletene trakice, čime ćete postići neodoljiv, neformalan boemski izgled, kojeg upravo "macrame" odnosno detalji od pletenog konopa, vezica i bogatih tekstilnih tekstura čine prepoznatljivim i omiljenim.

 


 
 

 

Naslovnica Prostorija