Prilozi Prostorija

Samo neka se ljulja

Dražesni snopići za šik dojam: doznajte kako razveseliti dom rasplesanim trakama, vezicama i konopima 

Samo neka se ljulja
Living4media
Living4media
Madam Stoltz
Antropologie i Nordstorm
Baba Souk
Antropologie i Nordstorm
Baba Souk
Baba Souk
Urban Outfiters
Urban Outfiters
Nordstorme
Antropologie i Nordstrom
Living4media
Harmony
Harmony
Living4media
Living4media
Baba Souk
Zara Home
Zara Home
Zara Home
Zara Home
Zara Home
Lorena Canals
Lorena Canals

Kako interijer izvući iz zimskog sivila? Osim unošenja živih boja u životni prostor, posegnite za sveprisutnim resicama, koje su već nekoliko godina veliki hit, ne samo kad su u pitanju odjeća i modni dodaci, nego i u dekoraciji doma.

S dolaskom sunčanih i dužih dana rado im se vraćamo, a pogotovo ako smo zaljubljenici u boho, vintage ili etno stil uređenja interijera. No, ukrasne će se vezice odlično uklopiti i u minimalistički prostor kojemu želimo dati notu razigranosti i bezbrižnosti, a u kombinaciji s jednostavnim dezenom unijet će i dašak profinjenosti.

I ove su ih sezone u svoje stilske priče ubacili mnogi brendovi koje rado pratimo, a dominiraju i u tekstilnom dijelu jedinstvene kolekcije koja je nastala u suradnji svjetskih imena, Anthropologia i Nordstroma, a koja će zasigurno osvojiti simpatije zagriženih trendsetera.

Bilo da je u pitanju posteljina ukrašena resama na kantunima, dekorativne jastučnice kojima su rese i početak i završetak, ili kakva udobna prostirka, mjestimice ovjenčana finim nitima, detalji su to koji čine razliku, katapultirajući vaš dom u super šik prostor.

Kad im pridodamo još kakav dezen veselim bojama, namještaju ćemo udahnuti potpuno novi život.

No, zašto se ograničavati samo na namještaj, ukrasimo resicama i zidove, dekorativne košarice, kuhinjske podmetače, ručnike ili ovim prigodnim dekoracijama obavijmo beštek kod finog serviranja stola, a predimenzionirani snop resica možemo ovjesiti i o kvaku ili kantun ormara, kao samostalan dekorativni pečat.

Uvijek u trendu, brend Urban outfiters predlaže da se vezicama dekoriraju čak i zavjese za tuš kabine, ali i klasični zastori, što ovim dijelovima pokućstva daje šarmantnu notu.

O tepisima i stazama kojima su rese na rubovima zaštitni znak nećemo previše trošiti riječi jer smo ovaj modni detalj na njima već godinama navikli gledati, no to ne znači da ne možemo izabrati neki otkačeni, popularni uzorak koji će "podignuti" interijer u kojemu se nalaze.

Evo još jedne ideje - ako ste spretni s rukama, sami napravite rese i pompone od fine pređe ili kakvog konopa. Tako ćete istovremeno biti kreativni, "in" i originalni.

Naslovnica Prostorija