Prilozi Prostorija

U duhu Provanse

Opet smo ludi za prugama! Evo kako postići onaj 'morski' štih kojemu težimo svakog proljeća

U duhu Provanse
Glavna

Zima ima svoje čari, ali, ruku na srce, topliji dani stvoreni su da eksperimentiramo s bojama i tako dodatno unesemo veselje između zidova. Ovaj put na redu su prugice, koje, osim što ih obožavamo na odjeći, volimo i unutar doma.

 


Idealan su detalj za nadolazeće proljeće i ljeto, a u prostoriju će definitivno unijeti dašak prozračnosti i opuštenosti. Posvuda su dobrodošle i u svim kombinacijama, a pogotovo one koje podsjećaju na obrise Provanse, u nenametljivim tonovima sive i bež, crne i bijele, te plave i crvene boje.

 

 


Ispružile su se po jastucima, prekrivačima, posuđu, lampama, posterima, tepisima, kuhinjskim krpama, ali po namještaju i drugom kućnom asesoaru, a na vama je da uključite maštu i smjestite ih kako ste zamislili. Mi ćemo vam, kao što to volimo raditi, dati malo ruke i razriješiti neke vaše dileme.

 

 

 


Neizostavni komad kojim ćete unijeti dašak prugaste atmosfere su jastuci koje ćete prisloniti na naslonjače ili razbacati po podu. Ako želite više, nabavite udobni prekrivač koji će pridonijeti "trakastom" dojmu. Tome će pomoći i zastori za prozore ili tuš-kabine, kao i plahte, ili, pak, zidne tapete.

 

 

 


Ako vam je u planu kupnja namještaja ili restauracija kavog starog komada, neka, primjerice, fotelja bude prugasta, pa je, kad vam dosadi, lako možete prekriti nekom novom tkaninom. Takav će "statement" detalj podignut vaš dnevni boravak, pa će vam biti potreban samo još pokoji prugasti detalj da biste ispunili vašu linijsku misiju.

 

 

 


Što se tiče usklađivanja, valja uzeti u obzir da se prugice odlično ljube s drvom, osobito onim bijelim. Na komodu ili noćni ormarić, stoga, naslonite neku veselu lampu, recimo s crvenim linijama, a u sobu unesite zastore koji će osvježiti i vašu privatnu oazu. U kuhinju ubacite prugasto posuđe, a na stol stavite takav nadstolnjak. Dopušteno vam je koristiti i morske detalje, a zelenilo i cvijeće ne trebamo ni spominjati, to je pod obveznim!

 

 

Naslovnica Prostorija